Ærtepandekager med skyr og rejer

For omkring en uges tid siden, var jeg så heldig at modtage en pakke blandede produkter fra Thise Mejeri. Heri var der blandt andet flere forskellige oste (hvoraf nogle kræver lidt overvindelse fra min side, da jeg jo ikke er den største ostefan 🙂 ), nogle lækre små bægre med skyr med skov- og tranebærsmag, som var perfekte til mellemmåltider (ja, jeg siger “var”, for de forsvandt hurtigt), den bedste smør, jeg længe har smagt, og en bøtte med almindelig skyr. Sidstnævnte er en af de tre skyrprodukter, jeg selv oftest plejer at købe til mine skyr-mellemmåltider, så jeg vidste jo allerede, at den var god. Til gengæld har jeg oftest brugt den i det søde køkken, så jeg ville prøve også at indarbejde den lidt i det salte. Da skyr jo “bare” er et surmælksprodukt, kan det fint erstatte andre produkter i samme familie. Der hvor skyr dog især udmærker sig er jo på proteinfronten, og én portion af denne ret med skyr har da også hele 35 g protein mod kun 25 g, hvis jeg fx havde brugt creme fraiche 9%. Fedtindholdet er derudover også meget lavt uden at det kan hverken ses eller smages. Alt i alt, er jeg altså ret stor fan af skyr 🙂

Disse pandekager kan serveres både kolde og varme. Personligt syntes jeg de var bedst kolde – i hvert fald skyr og rejer som topping. Hvis man bruger dem på anden vis, er de sikkert fantastiske varme, tænker jeg. Jeg spiste dem til aftensmad, men de vil også være en rigtig god forret – i så fald rækker portionen nedenfor til forret til 4 personer. Lav 8 pandekager, så der er to til hver 🙂

 

Ærtepandekager med skyr og rejer

2 portioner – 8-10 stk

 

Pandekager:

* 300 g frosne ærter

* 1/2 bouillonterning

* 2 æg

* 125 g skyr

* 25 g hvedemel (ca. 2 spsk)

* 1 tsk bagepulver

* 1/2 tsk salt

 

* 2 tsk smør til stegning

 

Topping:

* 125 g skyr

* 125-150 g rejer

* salt og peber

 

Giv ærterne et hurtigt opkog i lidt vand sammen med bouillon. Hæld vandet fra og lad dem køle let af.

Blend herefter ærter med skyr, æg, mel, bagepulver og salt. Lad massen trække i køleskabet i en halv times tid.

Smelt 1 tsk smør på en pande og fordel halvdelen af ærtemassen i 5 klatter herpå. Steg ved middel varme ca. 3-5 minutter på den ene side, vend, og steg på den anden side, til de er gennemstegte. Gentag med resten af dejen.

Tag 10 rejer fra og bland resten med skyr. Smag til med salt og peber.

Når pandekagerne alle er stegt, køles de af, hvis man ikke vil spise dem varme, og pyntes herefter med rejetopping og en enkelt reje på toppen. 

 

Dette indlæg er sponsoreret af Thise Mejeri. Jeg har modtaget nogle produkter fra dem imod at jeg skrev om dem og lavede en opskrift med et af deres produkter. Holdningerne i indlægget er dog (som altid) mine egne 🙂 

5 comments

  1. Flot flot farve – de ser meget funky ud 😀

    1. Ja, de fik virkelig en fin farve. Det havde jeg (af en eller anden grund – jeg mener: det er ærter, hvad havde jeg regnet med?) ikke forudset, men det gav et flot resultat 🙂

  2. God ide – og de er jo flotte.
    Tænker allerede hvad ‘fyld’ der kan laves til hankønnet i stedet for (intet ’snask’ eller skaldyr) – men der er jo muligheder nok – og så kunne jeg slippe af med nogle af de mange ærter i fryseren 🙂

    1. Ja, de er yderst dekorative 😉
      Jeg tænker umiddelbart at i hvert fald skinke eller bacon – gerne sprødstegt, selvfølgelig – vil fungere godt som topping til de mere kødspisende typer. Men ja, som du siger, er der masser af muligheder 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *