Ærtepasta med broccolipesto og pinjekerner

aertepasta-broccolipesto-1-1

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Jeg vil godt lige starte med at understrege, at jeg absolut intet har rykket på farverne i efterbehandlingen i billederne i dag. Det er bare så grønt! Nok uden tvivl den grønneste pastaret til dato. Men det er måske heller ikke så underligt, eftersom alle ingredienserne deri er grønne egentligt. Selv pastaen er grøn, jeg har nemlig brugt pastaskruer lavet af grønne ærter, som I måske allerede har set i butikker eller andre steder rundt omkring. Jeg købte en pakke i Kvickly, men ellers kan det garanteret fås online flere steder – fx har de en variant også tilsat lidt quinoa her. Og nej, for lige at få det på det rene, så er den pasta selvfølgelig ikke LCHF – men den har færre kulhydrater og højere indhold af både protein og fibre end almindelig pasta. Og så er den glutenfri. Men spiser du striks LCHF er denne opskrift nok ikke for dig – med mindre du fx erstatter med den hjemmelavede pasta eller måske bare squashgetti. Som en mellemting er der jo også bønnepastaen, som jeg oftere bruger. Lige denne gang var jeg bare i humør til skruer frem for båndpasta 😀 Og hey, nu hvor jeg lige sidder og researcher lidt, ser jeg, at man kan få konjac-nudlerne i penne-form (på tilbud oven i købet). I ved det der sjove pasta/nuddel-værk uden nærmest noget som helst i? Det må jeg prøve næste gang!

Men nok om det og tilbage til opskriften! Det er egentligt en slags reboot af en gammel opskrift, som jeg fik lyst til at prøve igen. I det store og hele er konceptet det samme, bortset fra at jeg nu så ikke bruger rigtigt pasta, plus at jeg valgte at lave en broccolipesto fra bunden i stedet for bare at blende broccoli med færdigkøbt pesto – selv om sidstnævnte altså stadig er en helt fin og god løsning.

Der er et eller andet ved pastaretter, som altid er så rare og comfort-agtige, så selv om jeg ikke bliver lige så stabilt og længe mæt af sådan en portion her, som jeg gør af de mere LCHF-agtige retter, synes jeg stadig, at det er det værd en gang imellem, når jeg føler, at jeg ikke pludseligt så falder i et chokoladehul som konsekvens 😉 Og så er det jo genial madpakkemad, hvilket faktisk var en del af planlægningen, da jeg lavede maden her i går. Altid godt at tænke lidt frem i tiden jo – især når det kommer til madpakker!

Retten er superlækker med en god blanding af konsistenser fra både blød pasta, lettere sprød broccoli, knasende pinjekerner og selvfølgelig cremet pesto. Herudover har vi sødme fra ærter (og pastaen), lidt skarphed fra hvidløg, syre fra citron og selvfølgelig umami fra parmesan. Og for lige at følge med tidens trend, må jeg hellere hurtigt nævne, at retten selvfølgelig snildt kan gøres vegansk ved at erstatte parmesan med gærflager.

Det var vist det for nu. Snup dig sådan en portion her og få samtidigt skovlet en kæmpe skudefuld grøntsager indenbords på nul komma fem. Win-win!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Ærtepasta med broccolipesto og pinjekerner

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Ingredienser

  • 1 pakke ærtepasta eller ca. 250 g anden pasta, se forslag i teksten
  • 1 broccoli
  • 150 g grønne ærter fra frost
  • 50 g parmesan revet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld basilikum svarer til én supermarkedspotte
  • 1/2 citron saften af
  • 1 dl olivenolie cirka
  • 50-60 g pinjekerner

Sådan gør du

  1. Skær broccolistokken i tern og del hovedet i buketter. Damp først stokken et par minutter i letsaltet vand og tilsæt så resten og damp, til stokken er mør, men buketterne stadig har bid.

  2. Kog imens pastaen i saltet vand efter anvisningerne på pakken. Tilsæt ærterne til kogevandet det sidste minut, så de tør op.

  3. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne.

  4. Blend broccolistok sammen med parmesan, hvidløg, basilikum og citronsaft. Tilsæt olivenolie lidt efter lidt, til pestoen har en passende konsistens, og smag så til med salt og citron.

  5. Vend pasta, ærter og broccolibuketter sammen med din pesto og server med pinjekerner på toppen.

aertepasta-broccolipesto-2-1

Kategorier: Fast food, Favoritter, Frokost, Hverdagsmad, Opskrifter, Pastaretter, Tilbehør, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!