Ærtesuppe med bacon og creme fraiche

Når man er syg, er rygende varm suppe en nødvendighed – ja, nærmest en menneskeret! Det ved alle og enhver, er jeg sikker på. Og i denne uge har jeg været syg, ergo: Jeg lavede suppe. Når man er syg, er det dog samtidig lidt af et projekt at skulle ud og købe ind, så min suppe måtte blive til af det, jeg nu lige kunne grave frem fra gemmerne. Heldigvis havde jeg en pose ærter i fryseren, og så var det næsten det letteste i verden at smide denne suppe sammen.

Faktisk er det kun anden gang, så vidt jeg husker, at jeg har smagt ærtesuppe – og første gang var det ikke mig selv der lavede den – så jeg var lidt spændt på udfaldet. Ville det smage for meget af ærter? For sødt? Ikke af noget? Men min tvivl blev gjort til skamme, for dette er virkeligt en lækker suppe, som kan gå fra fryser til dampende servering på et kvarter – altid en fordel. Så den bliver bestemt lavet igen – sygdom eller ej.

 


 

Ærtesuppe med bacon og creme fraiche

3-4 portioner

 

* 1 løg

* 2 fed hvidløg

* 1 spsk smør

* 1 spsk rapsolie

* 1 pose frosne ærter (650 g)

* 1/2-3/4 liter vand (afhængigt af om du vil have en tyk pureret suppe eller en tyndere én)

* 1 spsk herbamare bouillon

* salt

* saften af 1/2 citron

 

Til servering:

* bacon

* creme fraiche

 

Hak løg og hvidløg hurtigt. Smelt smørret sammen med rapsolie i en gryde og svits løgene heri i ca. 5 minutter ved lav varme – de skal ikke tage farve.

Tilsæt ærter, vand og bouillon, bring i kog og lad simre.

Steg imens baconet på en pande eller i ovn/mikrobølgeovn.

Når vandet har kogt i et par minutter, blendes hele molevitten med en stavblender.

Varm igennem og smag til med salt og citronsaft.

Server med kold og syrlig creme fraiche og lækker sprød bacon.

 


10 comments

  1. Jeg elsker ærtesuppe! Den kan også suppleres op med spinat og blive ekstra sund – eller lidt chili 🙂

    God bedring!

    1. God ide med spinaten – jeg kan forestille mig, at det kun vil gøre noget godt for farven (og sundheden), men umiddelbart kan det sikkert ikke smages – eller hvad? 🙂
      Tak! 😀

  2. Jeg har rent faktisk haft lyst til at lave ærtesuppe i ret lang tid! Jeg fik det engang som forret med champagne i (?!), men den smagte altså ikke af ret meget. Så jeg vil prøve din version i stedet, nu hvor jeg alligevel har alle ingredienser. Hurra! 😀

    http://lykkeglimt.wordpress.com/

    1. Det lyder festligt med champagnen – men ærgerligt at den så ikke smager af noget 🙂 (det gør denne her, kan jeg afsløre ;D – især med lidt lækker bacon på, hæhæ)

  3. Det ser lækkert ud. Ved du, om suppen kan fryses, hvis man har rester?

    1. Tak, Mette 🙂 Jeg har ikke selv erfaring med at fryse den, men jeg tror sagtens, det kan lade sig gøre – det vil nok højest bare gå lidt ud over konsistensen på suppen, men så kan du måske bare jævne den lidt ekstra ved genopvarmningen 🙂

  4. Den lyder så lægger at den skal prøves men men kan den varmes op dagen efter for her er det kun mig der spiser suppe så det er jo en god frokost dag efter hvis den kan varmes

    1. Ja, den kan sagtens genopvarmes 🙂

  5. Super lækkert. Lavede den til aftensmad og min familie og jeg elskede. Er normalt ikke til suppe, men lavede den engang i skolen

    1. Dejligt at I kunne lide det, Lise! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *