Andebryst og grøntsager med sesam, soja og sirup

sojaand1

Okay, allerede nu bliver jeg faktisk nødt til at krybe til korset og indrømme, at jeg har løjet for jer. Ja, undskyld, jeg håber, I kan tilgive mig. Men kødet på billederne er faktisk ikke and, selv om jeg skriver det – det er gås. Det opdagede jeg dog også først selv, da jeg skulle til at spise – og i virkeligheden tror jeg, at der er meget lidt forskel på and og gås. And er dog klart nemmere at finde i butikkerne, så derfor ender denne opskrift altså på andebryst frem for gås. Nå.

Pyh, det var rart lige at få lettet hjertet. Nu til retten!

En af de ting, der især gør det anderledes at bo to sammen i stedet for bare én er, at man pludseligt er to om at købe ind. Og at man (læs: jeg) nu ikke på samme måde har en nærmest udførlig indre liste over, hvad køkkenskabene indeholder. Fx var der pludseligt et andegåsebryst i fryseren, fik jeg fortalt, hvorfor søndagens aftensmad udsprang heraf.

Jeg tror i øvrigt allerede, jeg har indrømmet mange af mine særheder for jer igennem tiden, men her kommer endnu en, som jeg vist ikke har fortalt jer før: Jeg kan ikke planlægge mad eller indkøb sådan frit fra hoften. Hvis jeg fx får at vide, at jeg kan lave noget mad med andegåsebryst, skal jeg først researche lidt på, hvad jeg reelt vil lave, og skrive en indkøbsliste. Hvis I en dag tvinger mig i supermarkedet uden en liste, går jeg nærmest i selvsving – og ender højst sandsynligt med en kurv fyldt med chips og intet af det, jeg reelt manglede. Det er godt, at vi efterhånden kender hinanden så godt, at I ikke bliver skræmt væk af mine weirdo-tendenser, hva’? Lad os håbe, at det samme gælder for min roomie. En anden særhed er desuden mine indkøbslister, som er meget specifikke. Og har tendens til at indeholde ting, som den “almene forbruger” måske ikke lige køber. Søndagens liste indeholdt fx punkter som “800 g hakket okse, 10-12%”, “1 broccoli, kort stok” og “3 røde lange friske chilier”. Og det var endda en af de mildere tilfælde. Min roomie kom desuden hjem fra søndagens indkøbstur, kiggede sært på mig og sagde skeptisk “Sesamolie? Sesam – olie?”. Heldigvis havde han fundet det – eller var der blevet ballade, det kan jeg godt sige jer! (p.s. joke. Hvis I skulle være i tvivl)

Nåmmen det korte af det lange (!) er, at jeg lavede andegåsebryst i søndags, og det smagte rart. OG det var nemt. Den eneste ulempe var nok, at vi kun havde ét andegåsebryst, så der var ikke nogen rester af dét til min madpakke. Og så lå retten nok lige lavt nok på fedtskalaen, men så nuppede jeg en kop te med kokosolie senere, og så var alt godt igen.

Hvis du er meget striks, udelader du selvfølgelig bare gulerødderne til fordel for andet grønt. Jeg er i øvrigt lidt træt af at diskutere, om gulerødder er “ok”, bare så I ved det. Gulerødder er en grøntsag, som er sprængfyldt med gode sager – og som er helt naturlig. Hvis man vælger aldrig at spise det pga. kulhydratindholdet, er det ens egen sag – men jeg synes måske ikke, at jeg behøver at retfærdiggøre det, hver gang jeg en sjælden gang deler et billede med lidt af de orange sager. Nå, det var lige det – en sjælden gang galde herfra, beklager. Håber, at den lækre opskrift kan opveje det 😉

sojaand2

Udskriv
Andebryst og grøntsager med sesam, soja og sirup

Opskrift efter Donal Skehan

Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 1 stort andebryst eller gås
Marinade
  • 3 spsk sesamolie eller anden olie
  • 6 spsk soja
  • 3 spsk yaconsirup
  • 2 fed hvidløg
Grøntsager
  • 1 broccoli
  • 2-3 store gulerødder
  • 2 spsk sesamfrø evt. halv sort og halv alm.
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Rids skindet på andebrystet og svits på en pande, først ca. 10 minutter på skindsiden og herefter ca. 3 minutter på kødsiden.
  3. Bland imens ingredienserne til marinaden og pensl løbende andebrystet med det under stegning.
  4. Læg så andebrystet i et ovnfast fad (gerne et lidt stort et, så det kan bruges til grøntsagerne til sidst). Steg i ca. 15 minutter og lad herefter hvile i 5-10 minutter.
  5. Skær broccoli i buketter og gulerødder i stave. Damp i saltet vand i ca. 5 minutter, til de er møre men stadig har bid. Rist imens sesamfrøene på en varm pande.
  6. Vend grøntsagerne i marinaden og drys med sesamfrø.
  7. Skær andebrystet i skiver og server.
Opskriftsnoter

Hvis du har tid, er jeg overbevist om, at retten kun vil blive bedre af at lade andebrystet marinere i marinaden inden tilberedning.

sojaand4

sojaand3

2 comments

  1. Shit det lyder lækkert :O (det må du gerne servere for mig og Mathilde til næste spildag, ha)

    . og seriøst.. er der virkelig nogle folk der ‘hater’ på dig når du viser gulerødder? FOLK SKAL SLAPPE AF! nå.

    1. Hæ, jeg er lidt bange for, at det måske er lidt for meget for vores kræsne Mathilde ;P

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *