Arroz con Pollo

 

Hvordan har I det med peberfrugter? Elsker I dem lige så højt, som jeg gør? Det gør jeg nemlig. Elsker dem, altså. Langt det meste af tiden spiser jeg nok én hel peberfrugt om dagen. Men (med som med så mange andre ting) er jeg lidt sær. Jeg kan nemlig kun lide de lange snackpebre eller de ‘rigtige’ peberfrugter (bell peppers), når de skal spises rå. De der store poser/bakker man tit kan få med en ordentlig bunke af de små snackpebre dur altså ikke for mig. De er alt for seje i skrællen og skarpe i smagen. Alligevel overtaler min økonomiske fornuft mig alligevel til at købe sådan en portion ind imellem. Og når jeg så ikke bryder mig om at spise dem rå, må jeg jo finde på noget andet at bruge dem til. Sådan fandt jeg på, at jeg ville lave denne ret.

Arroz con Pollo er – tydeligvis – en spansk/latinamerikansk ret, og det betyder helt enkelt bare ‘ris med kylling’. Simpelt nok. Som med alle opskrifter er der en række forskellige variationer, lige fra nogle kun med kylling og tomat til nogle med flere grøntsager og også nogle med oliven, kapers og lignende. Jeg gik bevidst efter en udgave med peberfrugter, da det jo var det, der var pointen, og endte med at tage udgangspunkt i denne opskrift.

Jeg valgte at koge noget broccoli til, fordi… ja, nok bare fordi jeg godt kan lide broccoli – og grøntsager (for det meste) 🙂 En anden mulighed for at få lidt flere grøntsager kan være at tilsætte nogle grønne ærter, som de gør i originalopskriften.

Vil du også have lidt spansk stemning ind i dit køkken, skal du gøre sådan her:

 

 

Arroz con Pollo

3 portioner

* 400 g kylling

* 1 lime

* 2-4 fed hvidløg (jeg brugte 1 af de kinesiske/helfedshvidløg)

* salt og peber

* 1 spsk olivenolie

 

* 1/2 løg

* 1-2 fed hvidløg

* 4-5 snackpebre (ca. 300 g peberfrugt i alt)

* 2 tsk røget paprika

* 1/2 dåse hakkede eller moste tomater (eller 200 g friske tomater)

* 225 g ris (3 dl)

* 3 1/2 dl vand + 1 hønsebouillonterning

* salt og peber

 

 

Skær kyllingen i mundrette stykker og vend med limesaft, pressede hvidløg og salt og peber. Lad det trække i mindst en time.

Hak løg og hvidløg fint og skær peberfrugt i tern.

Varm olien i en gryde/stegegryde/sauterpande. Svits kyllingen heri, til den er brun på alle sider. Tag af varmen.

Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis det er nødvendigt. Svits løg, hvidløg og peberfrugt med paprika, uden at det tager farve, til løgene er gennemsigtige.

Tilsæt ris og tomater, vend rundt og hæld herefter vand og bouillonterning ved. Bring i kog, og læg kyllingen oven på saucen. Læg låg på og lad retten simre ved svag varme i 30 minutter.

Sluk for varmen og lad trække i 10 minutter. Smag til med salt og peber og server.

 

3 comments

  1. Det ser lækkert ud – og så lyder det jo super nemt, lige noget for mig 😀

    1. Det var nemlig rigtigt nemt – bare hak lidt, smid en masse ting i en gryde, steg det lidt, og så er der mad efter tre kvarter 🙂

  2. Keg kan sagtens zoome i det almindelige kamera, bare ikke når jeg bruger app’en. :S

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *