Fra søndagens kylling var jeg så heldig, at der var en god portion kyllingekød tilbage. Det er altid dejligt med nemme rester, der hurtigt kan blive til en ny ret. For at holde det lidt i den lette ende, endte valget på en asiatisk kyllingesalat, som blev utroligt lækker. Jeg er generelt ret vild med asiatisk mad, hvilket I måske kan fornemme på mange af mine opskrifter her på bloggen. Det er bare så nemt at lave lækker og hurtig mad, der samtidig smager dejligt, hvis man får sin inspiration derfra. Og så er de asiatiske smagsnuancer lige i øjet for mig!
Salaten kom – ud over kyllingen selvfølgelig – til at bestå af en god bunke kål. Herunder brugte jeg kinakål. Jeg tror ikke kinakål officielt set betragtes som en grov kåltype på linje med fx rødkål, hvidkål – det virker i hvert fald mere fint i det. Ikke desto mindre passede det dejligt heri. Dressingen blev til af en bunke forskellige asiatisk(agtige) smagstilsætninger og blev helt sikkert prikken på i’en i denne salat. Ja, kål og kylling er lækkert, men uden dressingen havde det kun være den halve fornøjelse! Den var nemlig virkeligt lækker 🙂
Den skarpe læser bemærker måske desuden, at der er agurk i salaten på billederne men ikke i opskriften. Jeg puttede det i, men syntes faktisk ikke det passede supergodt deri. Især ikke hvis man gerne vil kunne gemme salaten i køleskabet til madpakker et par dage som jeg gjorde. Næste gang vil jeg altså personligt ikke putte det i. Men I kan selvfølgelig gøre præcist som I vil – som altid 😉
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Asiatisk kyllingesalat
Ingredienser
- 500 g tilberedt kyllingekød
- 1/2 kinakål
- 1/4 rødkål
- 3-4 små gulerødder ca. 150 g
Dressing/marinade
- 1 lille dåse kokosmælk
- 1 spsk peanutbutter
- 2 spsk soja
- 1 tsk chilisauce jeg bruger shriracha, som dog indeholder sukker, så hvis du vil undgå det, kan du måske bare bruge lidt frisk chili
- 1 tsk frisk ingefær revet
- 2 fed hvidløg presset
- 1 spsk risvineddike eller æblecidereddike
- 1 spsk sukrin+
- 1 lime saften herfra
Desuden
- saltede peanuts
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til dressingen i en kasserolle og bring i kog. Lad simre i et par minutter og varm herefter det kolde strimlede kyllingekød i dressingen, så det kan suge smagen til sig.
- Snit imens rødkål og kinakål fint - gerne på en foodprocessor eller et mandolinjern. Skær ligeledes gulerødderne i tynde skiver, hvilket passende også kan gøres på foodprocessoren, nu den er fremme. Bland grøntsagerne i en stor skål.
- Vend grøntsagerne med det lune kyllingekød og dressingen. Bland det hele godt og server med drys af hakkede salte peanuts.
- Server desuden med ekstra soja og chilisauce, hvis man mangler.