Aspargestærte med parmesan

Nu hvor det var så godt vejr i weekenden og i går, fik jeg lyst til at begynde på noget lidt mere forårs/sommeragtigt mad. Desværre var det så ret skidt vejr i dag, men det ændrer ikke på, at denne tærte er god. Den er fra Spis Bedre 2/11. Dog vil jeg nok næste gang bruge en anden tærtedej næste gang, fx denne, da den her var ret fed i det – på den dårlige måde 😉 Tærten serveres med rejer og frisk spinat og bliver rigtigt dejlig frisk og let – den fede dej til trods 🙂

De eneste ændringer, jeg har foretaget, er at udskifte halvdelen af melet i tærtedejen med hvid hvede, tilsætte salt plus at koge aspargesene i bouillon. Og så brugte jeg cremefine 7 % i stedet for alm. madlavningsfløde. Desuden har jeg forøget rejemængden fra 50 g pr. pers. til 100 – jeg kan ret godt lide rejer 😀

 

4 pers.

Tærtedej:

* 150 g smør

* 2 dl hvedemel

* 2 dl hvid hvedemel

* 1 tsk salt

* 2 spsk vand

 

Fyld:

* 500 g grønne asparges

* 1 grønsagsbouillonterning

* 4 æg

* 2,5 dl cremefine 7 %

* peber

* 75 g friskrevet parmesan

 

Tilbehør:

* 400 g rejer

* 100-150 g babyspinat/frisk spinat

 

Tærtedejen laves nemmest i foodprocessoren. Tilsæt mel, salt og smør og kør til det er fint fordelt. Tilsæt vand lidt ad gangen til dejen har samlet sig. Pensl en tærteform med lidt olie og tryk dejen ud heri. Prik med en gaffel. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.

Aspargestærte med parmesan

Tænd ovnen på 200º varmluft. Når ovnen er varm, forbages tærtebunden i 10 minutter. Aspargesene ordnes – knæk de træede ender af. Jeg knækker dem altid bare – altså uden kniv. Så knækker de automatisk det rette sted. Kog dem i vand med bouillon og lidt salt i et par minutter. Skær dem herefter i mindre stykker – eller lad dem være hele. 

Aspargestærte med parmesan

Pisk æg, cremefine, peber og parmesan sammen. Når tærtebunden er forbagt, fordeles aspargesene herpå og overhældes med æggemassen. Bag tærten 20-30 minutter, til æggemassen er stivnet og tærten er let gylden.

Aspargestærte med parmesan

Aspargestærte med parmesan

Aspargestærte med parmesan

Server med rejer og skyllet spinat. 

Aspargestærte med parmesan

5 comments

  1. Ser super lækkert ud, skal helt klart prøves. Tak for tippet 🙂

    Hilsen

    Morten
    Københavnske restauranter

  2. Det var da så lidt – håber det smager dig 😉

  3. Det der skal jeg vist også lave snart. Det er også alt for sjælden at jeg får rejer.

  4. Mmm, jeg elsker rejer! Jeg kunne nærmest spise det hver dag, hvis det skulle være. Og dette er en rigtigt god måde at få det på, synes jeg 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *