Grøn salat med grønnere avocadodressing

avocadodressing-1

Vi bliver jo nok heldigvis aldrig uenige om, at kombination af frisk grøn salat, blød avocado, sprødstegt bacon og salt parmesanost er fantastisk. Af den grund er det heller ikke som sådan salaten, vi skal snakke om i dag, men snarere den fine lysegrønne dressing, som jeg har væltet ud over salaten. 

Dressingen består af avocado som en af hovedingredienserne, som er det, der giver den flotte farve. Mørt avocadokød blendes med creme fraiche, mayonnaise og lidt forskellige, lækre smage, så vi ender med en dressing, som er cremet, lidt skarp, lidt syrlig, lidt sød, og egentligt bare perfekt velafbalanceret. Jeg er normalt ikke så meget til dressing faktisk, hvis jeg kan undgå det, men denne er jeg fan af!

Som sagt er salaten på billederne her mest for syns (og for min) skyld. Et billede af bare en grøn klat i en skål havde nok ikke været så tiltalende, uanset hvor rosende ord, jeg så kan finde på som akkompagnement. Men jeg er overbevist om, at dressingen vil gå til alle salater og det meste andet også. Jeg kunne ikke dy mig for at putte lidt ekstra oven på det kyllingebryst, som jeg spiste til salaten, (her kan I i øvrigt se hvilke lysudfordringer, man om vinteren er udsat for som blogger!), men den vil også snildt kunne gå til fisk, til kød, til alle grøntsager, til aftensmad, til frokost, til morgenmad, ja, jeg er lige ved at sige til dessert, men det er måske nok alligevel at stramme den. Trods alt. Prøv den selv og se, hvad du synes!

avocadodressing-2

Udskriv
Grøn salat med grønnere avocadodressing

Opskrift fra/inspireret af Perry's Plate

Antal: 1 dl
Ingredienser
  • 1/2 avocado
  • 3 spsk creme fraiche
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk fibersirup gold eller anden sirup/sødning
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 fed hvidløg presset
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Alle ingredienser blendes sammen til en jævn konsistens og smages til med salt og peber.
Opskriftsnoter

For en mælkefri variant kan creme fraiche erstattes med ekstra mayonnaise.

Kan evt. fortyndes med lidt vand. 

avocadodressing-3

4 comments

  1. Det ser lækkert ud:-). Trænger i den grad til nye salatmuligheder til madkassen. Kan man evt. erstatte sirup med sukrin gold?
    Eller evt. helt udelukke?

    1. Du kan bruge hvilken som helst form for sødning, du lige har. Du kan også udelade det helt, men de fleste dressinger (og mad generelt) har nu ret godt af lidt sødt til at balancere smagen 🙂

      1. Dejligt, tak for svar :-). Så eksperimenterer jeg lidt :-). Enig i, det søde tit gør det ekstra for dressinger, vil bare gerne prøve at skære lidt ned.

        1. Jeg ville bruge stevia, hvis jeg var dig så 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *