Bacon-asparges, bøf og hvidløgssmør

bacon-asparges-boef-hvidloegssmoer4

Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg nogensinde har fortalt om mit lidt underlige forhold til (okse)kød? Og jeg er heller ikke sikker på, at jeg stadig kan huske alle mine argumenter og forklaringer, men for en håndfuld år siden besluttede jeg mig i hvert fald for at blive vegetar. Før det havde jeg spist det meste kød – i alle tilfælde stort set alt det, jeg fik serveret, så vidt jeg husker. Men en dag bestemt jeg altså, at jeg skulle være vegetar. Jeg tror, at min argumentation primært gik på, at jeg gerne ville spise mere grønt, hvilket i min logik dengang bedst kunne lade sig gøre ved at skære kødet fra. I dag er det jo så nok noget andet, jeg ville vælge vælger at undlade, men lad det nu ligge for nu. Jeg holdt i hvert fald op med at spise kød og var “helt” vegetar i et par år – jeg husker ikke præcist hvor længe. Derefter begyndte jeg så småt at spise fisk igen – ud fra det ræsonnement, at hvis jeg undgik kødet for at spise sundere, var det jo dumt ikke at spise fisk, der jo netop også skulle være sundt. Så gik der måske et års tid, hvor jeg spiste fisk, men ikke andet. Og derefter begyndte jeg langsomt at inkludere flere og flere kødtyper igen. Faktisk var det på de fleste områder ret nemt for mig at være vegetar. Jeg kan godt lide kød, men havde aldrig voldsomt svært ved at undvære det – det sværeste var faktisk nok kyllingen, som dog også var en af de første “reelle” kødtyper, jeg inkluderede igen. Oksekødet varede nok længst, og det var først for et års tid siden, at jeg selv lavede noget med oksekød – dog i hakket form, forstås 😉 Baby steps! Sidste sommer forsøgte jeg mig også med en bøf, men det gik ikke dengang – jeg var undervældet og ikke fan. Så prøvede jeg dog igen i starten af i år og opdagede, at tricket (for mig) er at få en bøf, der er gennemstegt. Jeg dur ikke til det røde kød, har jeg måtte erkende. Jeg skal ikke sige, om det måske kommer en dag, men for nu, skal min ko altså være helt død, thankyouverymuch!

Nå, men hele denne lange smøre var egentligt bare en slags baggrund for at fortælle, at jeg nu igen har prøvet noget nyt og bevæget mig ud på fremmed grund. Jeg har længe sagt, at jeg godt kan spise bøf nu, men ikke “tør” at stege det selv, da det virker lidt for nemt at ødelægge et godt (og dyrt) stykke kød. Men ikke desto mindre var det alligevel det, jeg prøvede kræfter med i går aftes. Jeg købte to New York Strip steaks, frøs den ene ned til en anden god gang, og stegte den anden efter beskrivelsen her (dog på pande – jeg ville ønske, at jeg kunne have grillet, men har ingen grill. Er der nogen, der har erfaring med små (gerne gas) grills til altaner el.lign.?).

Jeg skal være ærlig og sige, at kødet blev en anelse tørt – det er nok den største ulempe ved at foretrække kødet gennemstegt! Men med en god bunke hvidløgssmør til, var det nu alligevel et rigtigt rart måltid! Det er egentligt lidt “snyd” at kalde dette indlæg for en opskrift – men sammensætningen var bare virkeligt fænomenal, så her får I et par mini-snyde-opskrifter og generelt bare lidt inspiration til et virkeligt nemt, men superlækkert, måltid!

Og så tager jeg i øvrigt imod tips og tricks til idiotsikker bøfstegning med kyshånd!

bacon-asparges-boef-hvidloegssmoer1

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Bacon-asparges

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 500 g grønne asparges
  • 1 pakke bacon i skiver

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Knæk de træede ender af aspargesene og fordel i bunker svarende til antal baconskiver i pakken.
  3. Rul hver bunke asparges sammen med en skive bacon og læg på en bagerist eller -plade beklædt med bagepapir.
  4. Steg i ovnen i ca. 30 minutter, eller til baconen er sprød.

Noter

Kan også steges på panden eller grilles.

bacon-asparges-boef-hvidloegssmoer2

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Hvidløgssmør

Ingen bedømmelser endnu

Antal: g
200 g hvidløgssmør = mere end man skal bruge til dette måltid, men hvem siger nej til ekstra hvidløgssmør på køl?!

Ingredienser

  • 200 g smør blødt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret ramsløg kan udelades

Sådan gør du

  1. Rør blødt smør, presset hvidløg og tørret ramsløg sammen. Læg på et stykke bagepapir, form til en pølse og læg i køleskabet eller fryseren.
bacon-asparges-boef-hvidloegssmoer3

Kategorier: Fast food, Gæstemad, Grill, Hovedretter med kød, LCHF opskrifter, Sommer, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!