Hvem er Xenia?

Ja, som bloggens navn så fint indikerer, hedder jeg jo altså Xenia. Jeg er 27 år og bor i København. Jeg har en bachelor i dansk og engelsk fra Roskilde Universitet og læser nu en kandidat i Software Development og Technology. Jeg arbejder desuden i IT-afdelingen på Roskilde Universitet, hvor jeg efterhånden har arbejdet i snart 6 år alt i alt, både som fuldtidsansat og studentermedhjælp. Og i 2016 udgav jeg en kogebog med sundere desserter og kager: “Sødt, sundere, syndigt”

Jeg har altid været glad for at lave mad og bage – nok en interesse jeg hovedsageligt har arvet fra min far. Jeg blev først inspireret til at starte denne blog, da jeg tilbage i 2010 så filmen Julie & Julia, hvor kvinden Julie sætter sig for at lave alle opskrifter i Julia Childs kogebog The Art of French Cuisine inden for et år – hvilket hun blogger om. Jeg har tidligere nok haft lidt af en  kogebogsmani, hvorfor ideen om at få brugt nogle af dem straks tiltalte mig. Formålet med bloggen gik dog hurtigt fra kun at handle om opskrifter i kogebøger til generelt at handle om den mad, jeg laver – både fra diverse kogebøger, men også fra rundt omkring på nettet og fra min egen forvirrende og til tider ret geniale (hvis jeg selv skal sige det 😉 ) fantasi. Jeg har blogget mere eller mindre jævnligt siden starten af 2011.

Jeg elsker at få kommentarer og hører meget gerne fra jer, hvis I har afprøvet nogle af mine opskrifter – både ris og ros og andet. Du er også mere end velkommen til at kontakte mig med tilbud om samarbejde eller lignende.

Og så er der vist ikke andet tilbage at sige end velkommen – og velbekomme!

Hvis du vil kontakte mig uden om bloggens kommentarsystem, kan du skrive en mail til hjemmehosxenia(at)gmail.com eller bruge kontaktformularen her.

38 comments

  1. Hej Xenia
    Jeg kan se du benytter Emediate til dine bannerreklamer. Har du gjort det længe og giver det mere end det er igennem Google Adsense?
    Grunden til jeg spørger skyldes jeg er igang med, at lede efter noget mere og evt. andet end Google.
    Mange hilsner
    Søren

    1. Hej Søren
      Det kan jeg faktisk ikke svare dig på, eftersom det er helt nyt – og at jeg ikke selv står for reklameaftalerne på min blog. Jeg har et samarbejde med et firma, der hedder bloghq, og det er dem, der ordner det for mig. Ideen var dog, at jeg skulle kunne tjene mere på det end på google ads, så det satser jeg også på 🙂

      1. Ok, tak for svaret :-).

  2. Faldt tilfældigvis over din blog da jeg ledte efter rødkål uden sukker! Fedt at se en egen alder med sådan en hjemmeside.

    1. Tak Andreas – og mange gange velkommen til 😀

  3. Hej Xenia,

    Jeg synes simpelthen, at din blog er helt fantastisk. Jeg har fulgt med herinde et stykke tid nu, og nu tænkte jeg, at jeg gerne vil finde ud af noget, jeg har undret mig over et stykke tid: Hvordan kan det være, at du ikke spiser oksekød? 🙂

    Venlig hilsen

    Isabella

    1. Hej Isabella
      Tak for din søde kommentar 😀
      Grunden til det er sådan set helt enkelt bare kræsenhed – jeg bryder mig ikke om det! 🙂 Det er også af samme grund at jeg generelt ikke spiser så mange forskellige slags kød i det hele taget. Jeg spiser (meget) kylling og fisk samt lidt svinekød af og til, fx bacon (ok, det spiser jeg ofte), skinke og pølser en sjælden gang. Så ja, jeg er bare kræsen såmænd 😉

  4. Hej Xenia, super blog du har 🙂 Vil do oplyse hvilken foodprocessor du har? Jeg skal ha’ købt en ny og vil gerne ha’ en ordentlig, men synes Magimix er for dyr til min pengepung lige pt.

    1. Tak Nina 🙂 Min egen foodprocessor er faktisk ikke så god, at jeg vil anbefale den – den har en meget upraktisk rive/snitte-skive nemlig, og det bruger jeg ville jeg bruge ofte, hvis det duede. Min mors kan dog anbefales – det er en Bosch (måske denne – den ligner i hvert fald). Den er rigtigt god og super økonomisk også (p.t. 404,- på elgiganten, kan jeg se) 😀

      1. Hej igen, tusinde tak for tippet – jeg vil slå et smut forbi den lokale Elgigant 🙂

  5. Super og spændende opskrifter, der også fungere hvis man vil tabe sig lidt

    Takker

    1. Mange tak, Jonas – og velbekomme 😀

  6. Hej Xenia,
    Super spændende og inspirerende blog du har! Jeg vidste faktisk ikke rigtig noget (faktisk slet ikke) om LCHF inden jeg kom herind tilfældigt. Og som du beskriver det med normale menneskelige ord tror jeg bare lige det er det jeg manglet længe!
    Du skriver at man ikke bruger den for at tabe sig, men hvis man træner ved siden af, ved du så om det stadig kan give noget? 🙂 ..

    Jeg vil helt klart følge med herinde og i dine lækre opskrifter!

    /Christina

    1. Mange tak, Christina 🙂
      Man kan sagtens tabe sig på LCHF, hvis det er det, man går efter. Det er bare ikke det, jeg gør det for 😉 Jeg taber mig personligt, når jeg holder LCHF “strikst” – altså uden diverse afstikkere her og der og alle vegne med fx sukker og alkohol 🙂 Træning er helt sikkert godt, men ikke som sådan nødvendigt for at opnå et vægttab.
      Håber det hjalp! Og velkommen til – håber du bliver hængende 😉
      ~Xenia

      1. Mange tak for svar!
        Jeg tror helt bestemt jeg bliver hængende – jeg synes det lyder rigtig spændende at spise på denne måde – langt hen af vejen. Men jeg bliver nok heller aldrig helt striks med det 🙂 .. Jeg går egentlig heller ikke efter at tabe mig vildt – jeg kæmper bare lidt med et par genstridige kilo. For mig virker det bare ikke at tage en kur, jeg bliver nødt til at finde noget, hvor jeg kan ændre mine spisevaner permanent i stedet.. Og her er dette jo tæt på perfekt (men hvem der dog ikke ville ønske at hvidt brød og sukker ikke var ‘forbudt’ ;)) ..
        /Christina

        1. Jeg hverken kan eller vil heller være helt striks – det passer simpelthen ikke ind i mit liv. Men jep, livsstilsændring er det, der virker, all the way! 😀
          (og så må du lige eksperimentere med nogle af sukker og brød-erstatningerne ind imellem, så det ikke bliver for surt for dig 😉 )

  7. Åh Xenia…. Jeg ELSKER simpelthen din blog!!! Den er visuelt enormt indbydende og dine opskrifter er lækre og spændende. Tak for stor inspiration og nytænkning indenfor LCHF….. 🙂

    1. Mange gange tak for den søde kommentar, Vibeke! Det varmer altid virkeligt med sådanne 😀

  8. Dit store arbejde belønner sig vist. Du har en rigtig lækker og flot blog. gode opskrifter og flot layout. forsæt dte gode arbejde

    1. Mange tak, Samantha, det er jeg glad for, at du synes! 😀

  9. ps. hvordan får du dit billede på kommentaren?

    1. Det er indstillet via min profil på WordPress 🙂

  10. Det var så lidt. du fortjener det ord. jeg har selv en blog med wordpress, men jeg kan ikke få lov at ligge profil billede på 🙁

    1. Du gør det vist nok under din personlige profil og ikke under selve bloggen. Men jeg kan ærligt talt ikke huske det 100% :/

      1. Okay, mange tak fordi du gad svare 🙂

  11. Hej Xenia.
    Hvilken kost-retning er dine opskrifter inspireret af? 🙂

  12. … Skriver lige igen 🙂
    Lowcarb kan jeg se. Men de fleste opskrifter kan vel også bruges til Paleo? Jeg er meget til lowcarb, men High fat duede ikke for mig 🙂

    1. Jep, lige netop low-carb – eller rettere LCHF, men hvis du ikke er interesseret i HF-delen, kan du snildt bruge størstedelen af opskrifterne på Palæo – især hvis du bruger mælkeprodukter 🙂

  13. Jeg er så glad for din side.
    Jeg kan slet ikke sige det nok.
    Meeeeen lige de her dage har jeg totalt krise.
    Jeg har det som om jeg er konstant sulten. Som om kroppen hungrer efter ALT der kan spises.
    Kiloene er raslet af os begge herhjemme og knægten æder (ikke spiser, men æder) som en tosset.
    Efter en uges ferie har der kun været ganske få afstikkere – man skal altså have et rundstykke på færgen 😉 Men uden tvivl er vægten gået mere ned og vi har fået dejlig mad. Jeg har bare kogt mig lidt kål når de andre har spist ris og så har jeg haft med så jeg kan få min daglige kakao.

    Familien som var med smagte gerne vores mad og den fik stor ros 😉

    1. Åh, hvor er det en sød kommentar, Helle – mange tak!
      Nogle gange får man bare de perioder, hvor man bare ikke kan blive mæt – næsten uanset hvor meget, man spiser. Jeg plejer bare at spise lidt mere de dage og se frem til, at det går over igen 😉 Og så længe I stadig taber jer, er det jo heldigvis ikke helt skidt 😛

  14. Halløj 😉

    Fik et tip af min brilleforhandler den anden dag om din hjemmeside som hun finder meget inspiration på.

    Nu har jeg tjekket det lidt ud, og må sige jeg er imponeret!

    HER vil jeg helt sikkert også samle masser ad inspiration.

    Jeg er fuldstændig vild med at lave mad, og ÆLSKER LCHF ;P Jeg har kun brugt Jane Faerbers blog indtil videre, samt hendes bøger og min egen inspiration self ;D

    Så jeg glæder mig til at begynde at bruge DINE opskrifter i MIT køkken fremover, måske (nej helt sikkert) med et twist af min egen fantasi! 😉

    Kærlig hilsen Anja

    1. Ha, sikke et sjovt sted at få bloganbefalinger – men dejligt da! Og mange tak for dine pæne ord – jeg håber, at du får gavn af mine opskrifter! 😀

  15. Hej Xenia,
    Fandt din blog i efteråret – og er blevet hængende :)pga. lækre opskrifter, uhøjtidelig stil, nem og brugervenlig blog. Så tak for det!
    Kh Lene

    1. Hvor er det dejligt at høre, Lene, du skal være noget så velkommen! 😀

  16. Hej Xenia
    Jeg vil igang med at lave din røde linsesuppe men vil lige høre dig om du har nogen ide om kalorieindtag pr. portion?

    1. Nej, det ved jeg ikke 🙂 Der findes flere gratis værktøjer til at regne den slags ud, hvis man er interesseret 🙂

  17. Hey, elsker din blog! jeg elsker fisk og grøntsager 🙂 og heste

    1. Jeg er glad for at du kan lide at følge med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *