Bagte kartofler med skinke, hytteost og grønne bønner

Det her er en virkeligt enkel ret, men samtidigt meget lækker – i hvert fald efter mine smagsløg. Jeg laver den med jævne mellemrum, da den er billig og samtidigt er en rigtigt god sammensætning af de forskellige ingredienser. Derudover er det jo også ret sundt, da der er nogenlunde den rette sammensætning af kulhydrat og protein. Der er dog ikke så meget fedt i, men det kan man jo altid ændre på, hvis man har lyst, fx med en oliemarinade til bønnerne eller lignende.

Nedenstående svarer cirka til en person med stor appetit – mest i forhold til kartofler. Jeg ELSKER kartofler, men hvis man er lidt mere beskeden i forhold til det, kan man jo bare nøjes med én 🙂

Bagte kartofler med skinke, hytteost og grønne bønner
1 person
Print
Ingredienser
  1. * 1-2 bagekartofler
  2. * 100 g skinkestrimler
  3. * 125 g hytteost
  4. * 250 g frosne grønne bønner
  5. * evt. soja og/eller balsamico til bønnerne
Sådan gør du
  1. Kartoflerne renses og skæres i halve. Pak evt. ind i sølvpapir og bag ved 200º i ca. fem kvarter.
  2. Bønnerne koges i letsaltet vand.
  3. Hytteost og skinke blandes og krydres evt. - det er ikke nødvendigt med salt, da skinke i sig selv er ret salt. Hvidløgspeber er ret lækkert heri.
  4. Dryp evt. de kogte bønner med soja og/eller balsamico eller andet og server.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *