Sur-sød balsamicokylling med grønt i én pande

balsamicokylling-2

Jeg kan egentligt godt lide at lave mad. Måske et relativt indlysende udsagn fra en madblogger (og kogebogsforfatter, men det er stadig meget underligt at kalde mig selv det), men nogle gange glemmer jeg det faktisk lidt. Især hvis den der hverdag pludseligt fylder virkeligt meget, og man bare laver de samme retter igen og igen, fordi det er nemmere end at skulle finde på noget nyt. Sådan noget lider en madblog til gengæld nok også lidt under, og for det beklager jeg, selv om jeg er overbevist om, at I forstår det til fulde. Hverdagsmaden vinder tit herhjemme, kan jeg afsløre!

“Hverdagsmad” er måske et begreb med semi-kedelige associationer, men ikke desto mindre er det dét, jeg bringer jer et nyt bud på i dag. Jeg har netop lavet dette som min frokost (egentligt ikke fordi jeg var sulten endnu, men på denne tid på året er man nødt til at smede, når jernet er varmt – eller rettere fotografere, mens dagen er lys). Det tog max et kvarter fra start til slut, og det smagte helt og aldeles forrygende! Klart en ret der ryger i gemmebogen.

Kylling og grøntsager svitses og simrer i en sur-sød sauce af balsamico og sødning. Dette garanterer en fænomenal smag, samt en saftig kylling og lækre møre, men stadig sprøde grøntsager. Saucen tyknes med lidt arrowrootpulver (eller anden stivelse, hvis du foretrækker det), så den smyger sig fint om både kylling og grønt, og det både noget af det nemmeste og bedste jeg har lavet på så kort tid længe. Og så bruger du minimalt med opvask = ekstra bonus. Mere er der vist ikke at sige om den sag.

balsamicokylling-1

Opskriften indeholder affiliate-links.

Udskriv
Sur-sød balsamicokylling og grønt i én pande
Antal: 3 personer
Ingredienser
  • 150 g slikærter/sukkerærter
  • 1 rød snackpeber
  • 1 broccoli (uden stokken)
  • 3 kyllingebryster
  • 2 spsk kokosolie til stegning
Til saucen
  • 1/2 dl balsamicoeddike
  • 2 spsk fibersirup gold eller yaconsirup
  • 1 spsk sukrin gold
  • 1 spsk olie
  • 1 lille fed presset hvidløg
  • 2 tsk arrowrootpulver
  • salt og peber
  • lidt vand
Sådan gør du
  1. Pisk alle ingredienser til saucen på nær vand sammen i en skål.

  2. Fjern frøstol og kerner fra peberfrugten og skær i skiver. Del broccoli i små buketter.
  3. Bank kyllingebrysterne flade med håndryggen, så de har samme tykkelse. Krydr med salt og peber. Smelt kokosolie på en varm pande, og steg kyllingebrysterne her i et par minutter på hver side, til de har fået en pæn stegeskorpe.
  4. Hæld saucen over og lad det boble op og falde ned. Fordel så grøntsagerne hen over kylling og sauce. Hvis saucen er for tyk for hurtigt, kan der tilsættes lidt vand.
  5. Læg låg på panden og lad grøntsagerne dampe her i ca. 5 minutter, til de er tilpas møre, men stadig har bid.
  6. Fjern låget, smag saucen til, og kog den evt. lidt ind, hvis den ikke er tyknet nok.
  7. Server.
Opskriftsnoter

Grøntsagerne kan selvfølgelig varieres helt og aldeles efter, hvad du kan lide og har i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *