Bananis

Jeg gjorde vitterligt den bedste opdagelse i lørdags! Eller okay, det var måske ikke så meget en ‘opdagelse’ som blot at jeg endelig fik afprøvet noget, der længe har floreret i blogland – især på de amerikanske sundhedsblogs. Men hvad pokker. Det var i hvert fald voldsomt lækkert, og jer, der følger mig på instagram, har muligvis allerede set mig rave om det 🙂

Det er nemlig sådan, at man kan lave is af kun bananer. Ja, kun bananer. Det er jo bananas! (høhø, bogstaveligt talt). Jeg har ærligt talt været lidt skeptisk over for det. For hvordan kan frugt alene blive cremet nok til at være så godt som is? Men min skepticisme er blevet gjort til skamme, for det smager seriøst som den bedste flødeis med banansmag, man kan få. Og hvis man putter en skefuld nutella i, smager det a la de dér banana split-is man kan få. Yum!

Og det eneste, det kræver, er altså en foodprocessor (min blender kunne i hvert fald ikke finde ud af det ordentligt) og et par frosne bananer. Det er derfor også den perfekte stop spild af mad-dessert, da man blot tager de (over)modne bananer og fryser ned til næste iseventyr (hvilket vel er et godt argument, hvis man rent faktisk er typen, der har brug for en undskyldning for at lave lækker og sund is 😉 ). Prøv det, prøv det! Jeg lover, I vil elske det 😀

I portionen på billederne er der 3 bananer – dvs. ca. 300 g. 2 bananer er dog rigeligt til en portion, men hvis man bruger mindre end det, bliver det svært for foodprocessoren at tage det.

 


 

Bananis

1 portion

* 2 små-mellemstørrelse bananer

Smagsforslag:

* nutella

* kakaopulver

* peanutbutter

* kokosmel

* vanillepulver

* andre frosne frugter

* andet?

Bræk bananerne i mindre stykker og frys dem ned.

Når du skal lave is, putter du stykkerne direkte i en foodprocessor og blender løs. Først vil det se lidt rodet ud, derefter vil det begynde at ligne jeg-ved-ikke-hvad – men bare bliv ved! Til sidst vil det samle sig i en lækker cremet is. På dette tidspunkt kan du tilsætte smag, hvis du ønsker.

Server og spis med det samme – det smelter forholdsvist hurtigt.

Her har jeg lavet en portion med nutella i hele portionen - det var den bedste "gulerod" at komme hjem til efter en VARM cykeltur i dag 🙂

9 comments

  1. Åh, hvor ser det lækkert ud! Lidt skægt, for i morges prøvede jeg for første gang at lave en smoothie af frosen banan og blålær og sojamælk. Godt nok ikke helt det samme men 😉 Men det var også lækkert, så jeg tror jeg skal prøve den dér bananis. Snart! 😉

    1. Frossen banan bliver overraskende cremet! (i hvert fald overraskende for mig) Det er virkelig noget, jeg vil arbejde mere med, tror jeg – med mindre jeg bare ender med at holde mig til isen og aldrig lave andet mad igen 😀

  2. Det ser for lækkert ud 🙂 En foodprocessor er hermed tilføjet til ønskesedlen! Hvilken en har du?

    1. Mange tak 🙂
      Min er denne her fra Philips og jeg bruger den i hvert fald et par gange om ugen, så det er helt sikkert en god investering efter min mening – selv hvis du ikke får den i gave 🙂

  3. Nomnomnomnom det lyder og ser bare SÅ lækkert ud, helt sikkert en jeg også skal prøve….mangler bare lige en foodprocessor eller en blender eller nowet!! Uha jeg savler helt 😀

    1. Jeg forstår slet ikke, hvordan man overhovedet kan undvære en foodprocessor i første omgang, men det er nok bare mig 😀 Men skynd dig at få fat på en så, eller besøg nogle, der har en du kan låne, og lav denne is asap – du vil ikke fortryde det 😉

  4. Yes man! Endelig en bananis, man kan spise med det samme 😉 Vil straks gå i køkkenet og lave is med hakket chokolade! Eller peanutbutter!

    1. Ja, altså med det samme såfremt man har frosne bananer 😉 Men den er genial! 😀

  5. […] er efterhånden længe siden jeg første gang prøvede den såkaldte “nice cream” og var helt og aldeles blæst bagover, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *