Bananis med peanutbutter og chokolade

bananis

Den anden dag da solen stadig skinnede og vi havde sommer, fik jeg en pludselig lyst til is. Det er bestemt ikke en sjælden begivenhed, og jeg er ikke bleg for bare at købe min is færdiglavet, men lige på denne dag havde jeg lyst til is med banan- og peanutbuttersmag, og eftersom 1) jeg aldrig har set den smag i butikkerne eller iskioskerne og 2) jeg havde både frosne bananer og peanutbutter (så meget peanutbutter!) i mine køkkenskabe, virkede det ret så oplagt bare at lave isen selv for en gangs skyld.

Det er efterhånden længe siden jeg første gang prøvede den såkaldte “nice cream” og var helt og aldeles blæst bagover, men så har jeg lidt formået at glemme det i en håndfuld år næsten. Hvilket er noget af en skam, synes jeg! Isen er selvfølgelig ikke low-carb, da den primært består af banan, men hvis alternativet er at gå ud og købe en is fyldt med raffineret sukker og diverse andre ting, vil jeg nu alligevel argumentere ret kraftigt for, at dette er et bedre valg. Ikke mindst fordi det bare smager forbandet godt.

Jeg har stadig ret svært ved at tro på magien bag denne is. Man tager en bunke frosne bananer og blender dem, og så bliver de til den mest cremede og lækre is, man kan forestille sig. Hvis man ikke ved, at det kun er bananer, er jeg overbevist om, at man kan overbevise inkarnerede isspisere om, at det er en helt almindelig sukker- og flødeis! Du kan lave bananisen helt ren bare på bananer, men jeg kan godt lide at tilsætte peanutbutter for en mere nuanceret og dyb smag. Bl.a. giver peanutbutterets salte smag et godt modspil til de søde bananer, og kombien af salt og sødt er jo, som I ved, virkeligt noget jeg er glad for. Og så tilsatte jeg chokolade også – fordi why the heck not?!

Selv om solen ikke skinner lige nu, vælger jeg at dele denne isopskrift med jer – med et simpelt iPhone-billede oven i købet, fordi jeg ikke tænkte på at tage mere avancerede billeder, men I var flere, der var interesseret i opskriften. Så nu kan I købe nogle bananer og fryse dem ned, så I kan være helt klar til når solen kommer tilbage. Ja, jeg er optimist! God dag! 🙂

Opskriften indeholder reklame i form af affiliatelinks.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Bananis med peanutbutter og chokolade

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person(er)

Rækker til 1-2 personer

Forberedelse: 10 minutter

Samlet tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 2-3 frosne bananer i mindre stykker
  • 2-3 spsk peanutbutter jeg foretrækker Urtekrams
  • 25-50 g steviasødet lys chokolade eller anden chokolade, gerne lys

Sådan gør du

  1. Blend de frosne bananer sammen i din foodprocessor (måske en blender også kan gå), til det er cremet og jævnt og lækkert. Tilsæt så peanutbutter og chokolade og kør, til peanutbutter er fordelt og chokoladen er hakket.
  2. Server.

Noter

Du kan selvfølgelig erstatte peanutbutter og chokolade med andre smagsvariationer.

Kategorier: Dessert, Favoritter, Mælkefri, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier, Sommer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!