Bananis

Jeg gjorde vitterligt den bedste opdagelse i lørdags! Eller okay, det var måske ikke så meget en ‘opdagelse’ som blot at jeg endelig fik afprøvet noget, der længe har floreret i blogland – især på de amerikanske sundhedsblogs. Men hvad pokker. Det var i hvert fald voldsomt lækkert, og jer, der følger mig på instagram, har muligvis allerede set mig rave om det 🙂

Det er nemlig sådan, at man kan lave is af kun bananer. Ja, kun bananer. Det er jo bananas! (høhø, bogstaveligt talt). Jeg har ærligt talt været lidt skeptisk over for det. For hvordan kan frugt alene blive cremet nok til at være så godt som is? Men min skepticisme er blevet gjort til skamme, for det smager seriøst som den bedste flødeis med banansmag, man kan få. Og hvis man putter en skefuld nutella i, smager det a la de dér banana split-is man kan få. Yum!

Og det eneste, det kræver, er altså en foodprocessor (min blender kunne i hvert fald ikke finde ud af det ordentligt) og et par frosne bananer. Det er derfor også den perfekte stop spild af mad-dessert, da man blot tager de (over)modne bananer og fryser ned til næste iseventyr (hvilket vel er et godt argument, hvis man rent faktisk er typen, der har brug for en undskyldning for at lave lækker og sund is 😉 ). Prøv det, prøv det! Jeg lover, I vil elske det 😀

I portionen på billederne er der 3 bananer – dvs. ca. 300 g. 2 bananer er dog rigeligt til en portion, men hvis man bruger mindre end det, bliver det svært for foodprocessoren at tage det.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Bananis

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portion

Ingredienser

  • 2 små-mellemstørrelse bananer

Smagsforslag:

  • nutella
  • kakaopulver
  • peanutbutter
  • kokosmel
  • vanillepulver
  • andre frosne frugter

Sådan gør du

  1. Bræk bananerne i mindre stykker og frys dem ned.
  2. Når du skal lave is, putter du stykkerne direkte i en foodprocessor og blender løs. Først vil det se lidt rodet ud, derefter vil det begynde at ligne jeg-ved-ikke-hvad - men bare bliv ved! Til sidst vil det samle sig i en lækker cremet is. På dette tidspunkt kan du tilsætte smag, hvis du ønsker.
  3. Server og spis med det samme - det smelter forholdsvist hurtigt.
Her har jeg lavet en portion med nutella i hele portionen – det var den bedste “gulerod” at komme hjem til efter en VARM cykeltur i dag 🙂

Kategorier: Dessert, Favoritter, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!