Banankage med chokolade

Indlæg udgivet første gang 30. marts 2011

 

Det her er nok min en af mine yndlingskager og måske den kage, jeg har bagt allerflest gange. Det er en af de kager, som er lige så god på både anden- og tredjedagen takket være bananerne som giver kagen en god fugtighed. Derudover tilfører bananerne også en sødme, som er helt unik for banankager. Den oprindelige opskrift er fra Arlas hjemmeside. Jeg laver dog dobbelt portion, så det passer til en bradepande (og rækker lidt længere), tilføjer ekstra bananer, skærer til gengæld lidt ned på sukkeret og vælger desuden at lægge chokoladen på kagen, når den er nybagt, så den smelter direkte på kagen, frem for at smelte den for sig.

Hvis man ikke er et nær så stort chokoladedyr som jeg, kan man vælge at nøjes med 100 g chokolade. Jeg sætter dog personligt meget stor pris på det tykke lag chokoladetopping 😀

Grunden til, at der ikke er nogen billeder af smørret er at jeg faktisk var lige ved at glemme det i denne omgang. Så det at man har lavet en kage utallige gange før er ikke nødvendigvis en garanti for at det ikke kan gå galt. True story.

Udskriv
Banankage med chokolade

Antal: 1 bradepande
Ingredienser
  • 6 æg
  • 300 g sukker
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g smør smeltet
  • 4 bananer modne
  • 200 g mørk chokolade
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200º varmluft.
  2. Pensl en bradepande med lidt olie.
  3. Mos bananerne enten i en foodprocessor eller med en gaffel. Hvis de er meget modne, kan de også bare moses direkte i dejen, når det er tid.
  4. Pisk æg og sukker sammen enten med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt hvedemel, vanillesukker og bagepulver og rør godt sammen. Rør det smeltede smør i - det må gerne være lidt afkølet, men det er ikke nødvendigt. Rør til sidst de moste bananer i og fordel dejen i bradepanden.
  5. Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter. Når kagen er gennembagt, tages den ud. Chokoladen fordeles ovenpå i små stykker og kagen sættes igen i ovnen i 2 minutter. Tag kagen ud og smør den nu smeltede chokolade ud med en dejskraber eller lignende.
  6. Lad kagen køle af. Den smager godt både nybagt og afkølet. Som nybagt får man dog den ekstra bonus i form af flydende chokolade og lun kage 🙂

 


6 comments

  1. Haha, jeg bagte også bananmuffins igår, det er altså bare godt!

    /Lise

  2. Haha, ja det så jeg lige. Det er skægt som vi på det sidste har fulgtes sådan ad i vores mad/bageplaner! 😀

  3. Banankage er bare så hyggeligt . Bagte det altid med min mor da jeg var mindre . 🙂 Vi lagde altid pålægschokolade på toppen . Måske jeg skulle bage det snart – dejligt med minder 😀

    1. Det er nemlig rigtig lækkert – jeg tror også det er en af de eneste bradepandekager, jeg sådan rigtig har lavet flere gange. Eller måske lige bortset fra drømmekage. Ellers synes jeg tit de helt “almindelige” bradepandekager kan blive lidt kedelige i længden – fx den chokoladekage jeg også bagte for nyligt 😉

  4. Uha den ser lækker ud. Sidder og bliver helt lækker sulten;P

    1. Ja, det er faren ved at læse madblogs sent om aftenen – jeg kender det alt for godt 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *