Bananmuffins med kokos og chokolade

 

Som I muligvis har kunne udlede af den manglende blogging her i denne uge, har jeg ikke fået lavet så meget mad på det sidste. “Selv jeg” har perioder, hvor jeg ikke rigtigt føler for at lave mad – og i så tilfælde motiverer det faktum, at jeg bor alene, absolut ikke. Jeg savner sådan set at lave mad – men mere end det, savner jeg at blogge. Uden madlavning er der dog ingen blogging fra min side af 😉 Heldigvis varer disse perioder sjældent meget længe, så forhåbentligt vender det snart til det bedre 😀

Jeg har dog lige én enkelt opskrift, jeg kan dele med jer. I søndags blev jeg pludselig umådeligt kagesulten, så jeg måtte finde på noget med hvad jeg nu lige havde på lager. Og i sådanne tilfælde er en bunke brune bananer jo nærmest som sendt fra himlen. Jeg valgte ikke bare at bruge min sædvanlige banankageopskrift (okay, hvis jeg skal ærlig, var det fordi der var serverproblemer i søndags, så jeg havde ikke så meget valg) og lavede i stedet en lidt anderledes version. Og som de fleste banankager, blev den fantastisk – faktisk er banankage jo i virkeligheden en af de mest taknemmelige kager at bage – det kan næsten ikke gå galt! Så prøv endelig denne eller en anden en dag lækkersulten banker på 🙂

Jeg har forresten en guilty pleasure, jeg gerne vil tilstå (altså ud over kage). Nogle gange, når jeg bager, og jeg har god tid, kan jeg godt lide at sidde foran ovnen og kigge på at kager (det er oftest muffins og cookies) bager. Det er ret fascinerende at se hvordan de forandrer sig – men sikkert også lidt mærkeligt, hvis man tænker over det 😉

 

8-10 muffins

* 2 æg

* 1 dl sukker

* 1 tsk vanillesukker

* 35 g smør

* 60 g hvedemel

* 60 g kokosmel

* 1/2 tsk bagepulver

* 2 små modne bananer

* 75 g mørk chokolade

 

Forvarm ovnen til 180º varmluft.

Smelt smørret og lad det køle lidt. Hak chokoladen og mos bananerne.

Pisk æg med sukker og vanillesukker. Rør hvedemel, kokosmel og bagepulver i sammen med smørret. Vend nu de moste bananer og den hakkede chokolade i dejen.

Fordel i muffinsforme og bag i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og lige netop gennembagte.

10 comments

  1. det lyder som rigtig gode muffins.
    jeg kender godt det med at man hverken har lyst til at lave mad, eller har inspiration..

    haha.. jeg sidder altid foran ovnen når jeg har tid 😀 det så pinligt, men det er bare så hyggeligt

    1. Ja, forhåbentlig er perioden snart overstået for denne gang 🙂 – og dejligt at høre, at det ikke kun er mig, der er mærkelig! 😀

  2. Haha, I love your guilty pleasure! De ser super lækre ud. Du har ret – banan i kage fejler aldrig.
    KH Maiken

    1. Hæhæ, vi har vel alle en eller anden underlig quirk, ikke? 😉

  3. Sidder også tit på gulvet foran ovnen og kigger på kagerne. Det er ret hyggeligt. 😀 Så du er ikke den eneste med lidt skøre tendenser. De ser virkelig gode ud de muffins. tror jeg skal lave et par stykker til arbejdet på mandag

    1. Fedt at jeg ikke er den eneste der er lidt af en særling! Og det kan du roligt gøre – jeg er sikker på, at de vil blive godt modtaget ;D

  4. Jeg elsker chokoladespånerne der sådan lige bare ligger der (og pynter!) 😀

    1. Hæ, det ved du ikke om mig, men faktisk ligger der altid chokoladespåner rundt omkring hjemme hos mig. Det skaber ligesom sådan en hjemlig hygge, synes jeg 😉

  5. De lyder rigtig lækre og nemme ! 🙂 skal jeg helt sikkert prøve.
    Og jeg kender det ALT for godt, med at sidde foran ovnen. Synes også det er sjovt at sidde og se, og så er der jo dejligt varmt foran sådan en ovn ! 😀

    Sophie
    k-sophie.blogspot.com

    1. Sejt at der er så mange, der gør det 😀 Så er det jo slet ikke en guilty pleasure længere 😉 Og jeg håber du kan lide muffins’ene – de er helt sikkert af den nemme slags.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *