BBQ Jerk Kylling med sommersalsa og grillede majskolber

Det er faktisk meget sjældent, at jeg griller. Og det er egentlig hverken fordi jeg ikke kan lide det eller ikke gider det. Det er måske en lille smule, fordi jeg ikke kan finde ud af det sådan rigtigt, men det skyldes nok mere manglende øvelse end decideret mangel på talent – forhåbentligt 🙂 Det er bare aldrig noget, jeg har gjort særligt meget i. Da jeg var yngre og boede hjemme, var det altid min far, der grillede. Da han døde, holdt vi andre faktisk lidt op med det. Men når det så ind imellem er så fantastisk vejr, som det har været denne uge, får jeg alligevel lyst til det. Og i torsdags valgte jeg at føre denne lyst ud i livet. Jeg har selvfølgelig ikke selv nogen grill, så jeg lokkede min mor og bror samt min brors kæreste med i foretagendet – de var dog heldigvis ret nemme at overtale. Men er det ikke oftest sådan, når nogen tilbyder at lave mad til én? Og ja, måske tilbuddet om nektarin cobbler til dessert også hjalp lidt på det 😀

Inspirationen til retten fandt jeg hos Donal Skehan, og det var faktisk også i høj grad den opskrift, der fik mig til at ‘tage springet’ i første omgang. Fordi den så virkeligt god ud! Og det er en af de retter, hvor grillen virkelig kommer til sin ret, synes jeg. Fx i modsætning til de der pakker i staniol, som man føler, man egentlig lige så godt kunne have lavet i ovnen, you know?

Selve retten var også overordentligt nem – især hvis man har en foodprocessor! Selvfølgelig var det lidt mindre nemt for mig, da det muligvis var første gang, jeg nogensinde sådan grillede selv. I know, mega mangel i min opdragelse! Men jeg lod dog min bror om at tænde grillen – han måtte jo også lave lidt for føden, ikke 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

BBQ Jerk Kylling

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 1 kg kyllingebryster

Marinade:

  • 1 chili fjern frøene, hvis du eller nogen, du spiser med, er lidt følsomme over for stærk mad
  • 4 fed hvidløg
  • frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger
  • 3 tsk allehånde
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 lille håndfuld ca. 6 'stængler' frisk timian (eller brug 1 tsk tørret)
  • 2 spsk honning
  • 6 spsk ketchup
  • saften fra 3 limefrugter
  • 2 tsk salt

Sådan gør du

  1. Blend alle ingredienser til marinaden bortset fra limesaften til en tyk masse. Tilsæt limesaft og bland godt.
  2. Vend kyllingebrysterne i marinaden og lad trække i mindst 2 timer - (som altid) gerne natten over.
  3. Grill kyllingen indtil det er gennemstegt. Vend jævnligt og pensl den resterende marinade på siderne indtil det hele er brugt.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Sommersalsa

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 2 agurker
  • 2 mangoer
  • 2 avocadoer
  • 1 rød chili
  • saften fra 1 lime
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Halver agurkerne og fjern kernerne fra begge halvdele. Skær agurkerne i små tern.
  2. Skær mango i tern. Jeg gør sådan her, men det her ser også ret smart ud - om end lidt snasket :)
  3. Skær avocado i tern - igen, den nemmeste metode, efter min mening, er sådan her.
  4. Hak chilien fint - her vil jeg anbefale ikke at bruge kernerne, da det jo skal bruges råt.
  5. Hæld limesaft over, krydr med salt og peber og blandt det hele godt.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Grillede majskolber - fremgangsmåde

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 1 majskolbe pr. person
  • smør
  • salt

Sådan gør du

  1. Fjern bladene og trådene fra majskolberne.
  2. Grill på alle sider - vend jævnligt. Nogle af majskernerne skal helst blive brune/mørke, men størstedelen skal selvfølgelig forblive gule. Du kan se, at de er ved at være færdige når de dels har fået farve og dels at de lysegule rå majs får en mere fyldig og kraftig gul farve.
  3. Server med smør og salt.

Griller du? Og hvad kan du bedst lide at grille?

Kategorier: Grill, Hovedretter med fjerkræ, Internationale retter, Mælkefri, Salater, Sommer, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!