BBQ-kyllingespyd og coleslaw

For et par uger siden udgav Frk. Sveske denne opskrift, og jeg vidste med det samme, at det var noget jeg ville elske! Så selvfølgelig kom den på madplanen inden for et forholdsvis overskuelig tidsrum, så jeg kunne få bekræftet min mistanke. Det er jo hverken første eller sidste gang jeg har lavet coleslaw, så den vil jeg ikke dvæle så meget ved i dag. Til gengæld vil jeg gerne fable lidt begejstret om spyddene, for de var helt og aldeles fantastiske. Marinaden er lige i øjet og kyllingen blev fantastisk mør af at ligge og hygge sig i den i løbet af næsten et døgns tid. Mindre kan formentligt også gøre det, men jeg synes, det er nemmest bare at lave det aftenen før, så det kan suge lækkerierne til sig i løbet af natten og den efterfølgende dag. Frk. Sveske brugte ketchup, men jeg valgte at erstatte med tomatpure og lidt ekstra sødning – mest af alt fordi jeg aldrig har været særligt stor fan af ketchup, så jeg har aldrig rigtigt noget på lager faktisk. Men en købt ketchup indeholder selvfølgelig også sukker samt et par andre ting, som jeg egentligt ikke har noget imod at undgå 😉

Jeg glæder mig allerede til at det bliver varmt nok, så jeg kan lave en portion til og fyre dem på grillen – det kan da kun gøre dem bedre! Og så kan jeg rent faktisk kalde dem BBQ-spyd uden at det føles lidt som snyd 😛

Udskriv
BBQ-kyllingespyd


Antal: 12 spyd
Ingredienser
  • 8-900 g kyllingeinderfilet
Marinade
  • 1 dl smagsneutral olie jeg brugte raps-
  • 1 stor spsk tomatpuré ca. 1/2 lille dåse - du kan også prøve med den hele for at undgå spild
  • 3 spsk sødning jeg brugte 2 spsk sukrin og 1 spsk sukrin gold
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 fed hvidløg presset
  • salt
  • 10-12 trægrillspyd
Sådan gør du
  1. Bland alle ingredienserne til marinaden og vend kyllingen heri. Lad den trække så længe som du har tid til - gerne mindst natten over eller tilsvarende.
  2. Forvarm ovnen til 200º varmluft. Læg trægrillspydene i blød, fx mens du laver coleslawen.
  3. Sæt to inderfileter på hvert spyd og læg dem side om side på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag ca. 20 minutter - vend dem evt. undervejs.

Udskriv
Coleslaw


Antal: 6 personer
Ingredienser
  • 1/2 lille hvidkål ca. 5-600 g
  • 2-3 gulerødder ca. 3-400 g
Dressing
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 2-3 store spsk mayonnaise
  • 2 tsk dijonsennep
  • salt evt. urtesalt
  • evt. lidt flydende stevia
Sådan gør du
  1. Snit kålen fint og riv gulerødderne groft.
  2. Bland dressingen og smag til med salt. Vend grøntsagerne i dressingen og lad gerne trække lidt inden servering.
Opskriftsnoter

Coleslawen kan fint opbevares i køleskabet et par dage og spises løbende 🙂

6 comments

  1. Mums det ser godt ud!
    Det skal prøves!

    1. Det er jeg glad for, at du synes, Natazcha – jeg er overbevist om, at du bliver lige så begejstret for det, som jeg var! 😀

  2. Uhm hvor det bare smager godt, undlader dog Mayo i coleslawen og kan man sagtens uden problemer:-) dine opskrifter er fantastiske.

    1. Dejligt at du kan lide det, Eva! Og ja, mayoen kan naturligvis sagtens udelades – jeg tilsætter det mest for at få en højere fedtprocent 🙂
      Mange tak! 😀

  3. http://sunefolsoe.wordpress.com/2013/05/04/bbq-kyllingespyd-med-coleslaw/

    Jeg tænker umiddelbart, at der mangler en kreditering (enten til dig eller Sveske)
    KH

    1. Ja, det kan jeg da godt se :/ Skriver lige til ham derinde – tak for info! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *