Sprøde og søde belgiske vafler

belgiske-vafler-1

Egentligt har denne opskrift været længe undervejs. Rent praktisk har jeg først udviklet opskriften i dag, men mit nyindkøbte vaffeljern (reklamelink) bestilte jeg allerede for flere uger siden, da jeg endeligt overgav mig til vaffelhypen i blogland, men siden har det bare været taget gidsel af en pakkeshop og en påskeferie og en travl Xenia. Men i dag fik jeg endeligt hentet og slæbt det hjem, og så skulle der dælme laves vafler, skulle der!

Min første vaffelopskrift skulle uden tvivl bare være en helt klassisk en af slagsen. Jeg har jo boet i Bruxelles i et halvt år efter gymnasiet, og (måske ikke så overraskende) er der vaffelboder på hvert gadehjørne dernede – i hvert fald i hovedstaden! En god belgisk vaffel er sød, blød i midten, sprød i kanten og lidt sej. Selv om man nemt kan lave vafler, der bare er bløde og søde, var jeg forhippet på også at opfylde den sprøde og seje del, og det tog derfor et par forsøg, før denne opskrift sad i skabet. Men det gør den altså virkeligt også nu! Jeg endte med at tage arrowrootpulveret i brug, som også var det, der reddede fastelavnsbollerne, og det gør vaflerne rundt regnet en milliard gange bedre. Fortvivl ikke, når de er bløde, når de lige kommer ud af vaffeljernet – efter et par få sekunder, bliver de sprøde, og de holder altså faktisk sprødheden, også selv om de køler lidt ned. Jeg er mega kæmpe fan!

Jeg serverede mine vafler med en blanding af græsk yoghurt og creme fraiche 38% (fordi det lige var de surmælksprodukter, jeg havde) rørt med vaniljepulver og vaniljestevia, blåbær, granatæblekerner og fibersirup gold (reklamelink). Det var pænt, og det var lækkert! Men det står dig frit for at servere med lige det, du har allermest lyst til. Det vigtigste er blot, at du ikke spiser hele portionen selv, uanset hvor godt de så måtte smage dig! Jeg har spist to (og et par hapser af testportionerne), og jeg er godt og grundigt mæt!

belgiske-vafler-2

Og apropos bagning, så synes jeg i øvrigt, at du skal sætte et kryds i din kalender på næste lørdag, dvs. lørdag den 9. april, hvis du bor i København eller ellers er forbi hovedstaden alligevel. Der gæster jeg nemlig Magasin du Nords køkken på 3. sal, hvor jeg laver smagsprøver fra “Sødt, sundere, syndigt” fra 13 til 15. Jeg fik aldrig holdt en reception, så hvis du har lyst til at komme og hilse på mig og smage min kagning (= bagning + kage), håber jeg, at du vil komme et smut forbi! 

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Belgiske vafler

Ingen bedømmelser endnu

Antal: vafler

Ingredienser

  • 125 g mandelmel ikke fedtreduceret
  • 75 g arrowrootpulver
  • 2 spsk sukrin gold
  • 4 dråber flydende stevia med vaniljesmag kan udelades
  • 2 tsk bagepulver
  • et nip salt
  • 1 stort æg eller 2 mindre
  • 1,5 dl fløde eller anden mælk (fx kokosmælk for en laktosefri variant)
  • 50-100 g smør eller kokosolie
  • 1 tsk æblecidereddike eller citronsaft giver smag af kærnemælk
  • evt. fedtstof til vaffeljernet hvis det ikke er slip-let

Sådan gør du

  1. Opvarm vaffeljernet, mens du blander dejen.
  2. Pisk alle ingredienser godt sammen til en jævn dej.
  3. Bag så i vaffeljernet, til de er gennembagte, gyldne og let sprøde.
  4. Server med ønsket topping.
belgiske-vafler-3

Kategorier: Dessert, Favoritter, Kage, LCHF opskrifter, Mælkefri, Morgenmad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!