Blomkålspizza med pofiber

blomkaalspizza-pofiber-5

Pizza er nok en af de dér ting, som langt størstedelen af mennesker kan lide i en eller anden grad. Måske vi ikke alle er lige kæmpe-begejstrede, men jeg har i hvert fald sjældent mødt nogen, som decideret ikke kan lide det. Derfor er det nok heller ikke så mærkeligt, at det er en af de ting, der findes virkeligt mange LCHF-opskrifter på, både her på bloggen og generelt på internettet – for selv om man ikke spiser korn og lignende, skal man vel ikke snydes for en god pizza?

Jeg synes efterhånden, at jeg har prøvet en del værdige og fine alternativer – så længe man sørger for at have sine forventninger i orden og indstille sig på, at man altså ikke får et resultat, der er ligesom en sprød og sej stenovnsbagt hvede-pizzabund, kan man nemlig nemt spise lækker pizza. Mit første forsøg var naturligvis med den famøse blomkålspizza i den klassiske udgave, som smager rigtigt fint, men som dog er lidt for lidt brødagtig for min smag. Derfor prøvede jeg efterfølgende en mere brødagtig bund, som også var rigtigt god. Min favorit hidtil har nok været denne på bl.a. hytteost, som både er hurtig og god.

Generelt er det der med at finde den perfekte pizzabund nok en livslang mission i virkeligheden. Det er i hvert fald endnu ikke lykkedes helt for mig, og dagens opskrift på blomkålspizza 2.0 – nu med pofiber – har altså heller ikke fået den i mål for mig. Men den er god, og jeg er jo som bekendt stor fan af skjulte grøntsager, hvilket trækker den lidt yderligere op. Hvor den klassiske blomkålspizza er ret våd, synes jeg, er pofiberen heri god til at gøre den mere tør (ikke på den dårlige måde!) og sammenhængende. Kanterne bliver sprøde-agtige, hvilket er et plus, og så er den også ret nem. Og som altid skal jeg nok også lige huske at nævne, at den altså overhovedet ikke smager af blomkål! ;P Opskriften er naturligvis fra Janes hånd af 🙂

Og hov, nu kommer jeg pludseligt i tanker om, at jeg faktisk stadig har to bunde liggende i køleskabet! Nogle gode bud på, hvad jeg skal bruge dem til, hvis det ikke “bare” skal være pizza igen? 😀

blomkaalspizza-pofiber-4

Blomkålspizza med pofiber
4 minipizzaer + 2 ekstra bunde
Print
Bund
  1. * 1 lille blomkål
  2. * 130 g revet ost
  3. * 2 æg
  4. * 1 dl pofiber
  5. * 2 tsk tørret oregano
  6. * 1/2-1 tsk salt (afhængigt af ostens saltindhold)
Fyld
  1. * 4 spsk tomatpure (fx Urtekrams)
  2. * en håndfuld revet ost
  3. * 8 skiver serranoskinke
  4. * 1 frisk mozzarella
  5. * 1 lille dåse ananas i tern
Pesto
  1. * 1 stor håndfuld frisk basilikum
  2. * 30 g ristede mandler
  3. * 30 g parmesan
  4. * 1 fed hvidløg
  5. * saft af 1/4-1/2 citron
  6. * 1/2-1 dl olivenolie
  7. * salt
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Fjern blade og stok fra blomkål og hak fint i foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne til bunden og bland til en jævn masse.
  3. Form 6 bunde af dejen på 3 bageplader beklædt med bagepapir. Lav dem ok tynde, men ikke for tynde i kanterne, så de bliver for mørke.
  4. Forbag i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne.
  5. Lad gerne bundene køle helt af, inden du putter fyld med mere på - så bliver de bedst, synes jeg.
  6. Smør bundene med tomatpure og top herefter med revet ost, skinke, mozzarella i mindre stykker og ananas.
  7. Bag pizzaerne i ca. 10-15 minutter, eller til de ser fine ud.
  8. Lav imens pestoen ved at blende alle ingredienserne sammen.
  9. Server pizzaerne med pesto.
Opskrift fra/inspireret af Jane Faerber/Madbanditten
Adapted from Jane Faerber/Madbanditten
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
blomkaalspizza-pofiber-2

blomkaalspizza-pofiber-1

blomkaalspizza-pofiber-3

12 comments

  1. Ser bare godt ud. Gid jeg havde bord plads til hjemmelavet pizza. Fik et hysterisk anfald sidst jeg skulle prøve så ved pladsen ikke rigtig er der.

    1. Tak, Anna-Sofie! 🙂 Det er faktisk ikke nær så nødvendigt med meget bordplads med en pizza som denne, da den jo ikke skal æltes og rulles ud med kagerulle mv. – så kan man bare forme dem direkte på bagepladerne 😀

  2. Så lækre små pizzaer.

    Håber du nyder påske og får lidt god påskemad.

    Vi fik denne skønne og smukke påskemiddag:
    http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/04/paske-lam-og-champagne-brus.html

    Vi følger dig troligt og får meget inspiration til vores retter:-)
    Tina den søde mor

    1. Lækkert måltid, Tina! Og tak for de pæne ord 😀
      Også god påske til jer!

  3. Jeg har nogle gange lavet flammkuchen (tror jeg vist det hedder…) på pizzabund. Det er supernemt og så smager det virkelig godt. Bred nogle skefulde fed creme fraiche ud over bunden, drys med revet comté eller lignende, dernæst tynde løgringe og slut af med tynde stykker bacon. Ind i ovnen på en 200 alm indtil det hele er gyldent

    1. God ide! Jeg har faktisk godt læst om den “pizza” før, men det er ikke noget, jeg selv har prøvet. Jeg kan dog forestille mig, at det er superlækkert med den fede creme fraiche sammen med det sprøde bacon 😀

  4. De skal helt sikkert prøves i næste uge når detoxen er vel overstået 😉 Er ellers helt tosset med smagen i blomkålspizzaen – savner dog sprødheden, som jeg kan se, disse har. JUBIIII!

    1. Jeg kan også rigtigt godt lide smagen af den klassiske blomkålspizza – ligesom dig er det bare konsistensen, der har manglet lidt 😉

  5. Super lækre pizzaer ja selv mine børn var vilde med dem, skal helt sikkert prøve nogle af de mange andre opskrifter du har på siden.

    1. Skønt at høre, at de faldt i god jord hos alle, Hanne! Og du skal da være så velkommen! Lad mig endeligt høre om dine erfaringer 😀

  6. Ved du om de kan fryses?
    Super lækker pizza – lavede den dog uden ost (da jeg ikke kan li ost) og det fungere altså udenmærket også 🙂

    1. Bundene alene kan sagtens fryses – jeg ville personligt nok foretrække at vente med fyldet til lige inden de skal i ovnen, men det kan da sikkert også sagtens lade sig gøre at fryse dem helt færdigpyntede 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *