Dette er virkelig fastfood af den gode slags. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at der gik 15 minutter fra jeg satte min fod i køkkenet til maden stod på bordet (okay, på skødet på en bakke foran computerskærmen). Det var så nemt, at jeg fik endnu dårligere samvittighed over at det har taget mig så lang tid at prøve det første gang. Opskriften er (endnu engang) fra kogebogen “Mit første køkken” af Maria Meldgaard – en kogebog, som nu efterhånden nok er den, jeg har lavet flest opskrifter fra. Og det bedste af det hele? De har alle været kæmpe succeser. Herunder denne ret, som – med blot få tilføjelser i form af lidt ekstra krydderier, lidt cashewnødder fra lageret og et enkelt naanbrød – blev til et fantastisk lækkert, nemt og hurtigt måltid. What’s not to love?
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Blomkål og kikærter i karry-kokos-sauce
Ingredienser
- 2 tsk olie
- 1 blomkål
- 1 tsk karry
- 1 lille dåse kokosmælk 160 g
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk stødt ingefær kan udelades
- 1/2 tsk sukker
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk soja
- 40 g cashewnødder kan udelades
- naanbrød
Sådan gør du
- Tænd ovnen, hvis du varmer brød til retten.
- Del blomkålen i små buketter. Opvarm olien i en wok eller på en pande og rist blomkålsbuketterne heri i et par minutter sammen med karry. Når det begynder at få en fin farve, hældes kokosmælken over salt, sukker og ingefær tilsættes. Læg låg på og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Hæld lagen fra kikærterne og skyl dem godt. Hæld kikærterne i retten, når blomkålen er tilpas mør, og varm dem igennem. Sæt nu også brødene i ovnen.
- Smag retten til med soja, pynt med cashewnødder (evt. ristede på en pande inden) og spis med lunt brød.