Blomkålsfad med sprød bacon

Af og til bliver LCHF jo lidt forvekslet med en livsstil, hvor man nærmest lever af bacon og fløde – hvilket man måske godt kan vildledes til at tro ved at følge og læse om nogle af de (især svenske efter min opfattelse) LCHF’ere som lever meget kulhydratfattigt. Det er selvfølgelig først og fremmest en opfattelse, der deles af folk, der egentligt ikke ved særligt meget om LCHF – for vi andre ved jo godt, at det overhovedet ikke er tilfældet!

Ikke desto mindre kan de fleste nok blive enige om, at både bacon og fløde da også er ganske lækkert – og som jeg netop snakkede med et par søde piger om den anden dag, så kan lidt fløde og bacon jo faktisk få alt til at smage godt – “selv” grøntsager 😉 Det er i hvert fald oftest sådan jeg bruger de to ting; altså til at understrege grøntsagernes allerede lækre smag – og selvfølgelig til at hæve fedtprocenten. Denne ret indeholder både fløde og bacon – samt en del andre ting. Resultatet bliver et fantastisk lækkert og cremet måltid, som samtidig giver en udsøgt comfort food-fornemmelse. Og vi har vel alle brug for lidt hygge på madform en gang imellem, ikke? 🙂

Opskriften stammer endnu en gang fra “Viktminskning med LCHF”, som endnu ikke har formået at skuffe mig. Jeg halverede alle ingredienser på nær blomkålen, så forholdet mellem grøntsag og resten blev lidt mere efter mit hoved. Retten burde nok række til en 3-4 portioner – men jeg spiste det altså ad to omgange, SÅ godt smagte det! Så, som man siger: Fortsæt på eget ansvar 😀

(denne opskrift minder desuden i høj grad om denne, hvor den største forskel er at den anden indeholder skinke – så den kan du også prøve, hvis du lige befinder dig i comfort-hjørnet).

Udskriv
Blomkålsfad med sprød bacon

Opskrift efter "Viktminskning med LCHF" af Åse Falkman Fredrikson

Antal: 3 portioner
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 1 lille løg
  • 1 pakke bacon i tern
  • 100 g flødeost
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor tsk tomatpure
  • 1 spsk soja
  • salt
  • 1/2 dl revet ost jeg brugte prima donna
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Del blomkålen i små buketter og blanchér et par minutter i kogende letsaltet vand. Dræn godt.
  3. Steg bacon på en pande. Hak imens løget fint og svits det sammen med baconen. Bacon skal være sprød og løgene bløde.
  4. Pisk fløde, flødeost, æg, presset hvidløg, tomatpure, soja og salt sammen.
  5. Fordel blomkål i et tærtefad i et jævnt lag. Top med bacon- og løgblandingen og hæld derefter fløde-osteblandingen over. Drys med revet ost.
  6. Gratiner blomkålsfadet i ca. 15-20 minutter, eller til det er fint og gyldent.
Opskriftsnoter

Server med en grøn salat.

2 comments

  1. Hej Xenia

    Jeg har lavet Blomkålsfad med sprød bacon og hold da op hvor smager den godt og du ganske ret man spiser mere end man burde.
    Jeg forstegte også nogle svampe og det gjorde ikke rette dårligere.
    Kan kun anbefales.
    Hilsen Søren

    1. Hej Søren.
      Dejligt at høre, at du kunne lide det! Et kvalitetsstempel for en god ret er vel netop, at man har svært ved at stoppe, fordi det bare smager så godt, ikke? 😉
      Uhm, sprødstegte svampe ovenpå lyder godt nok heller ikke dårligt – det tror jeg, jeg vil prøve næste gang. Tak for tippet!
      ~Xenia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *