Blomkålspizza [med tomat, ost, skinke, ananas og pesto]

Blomkålspizza, hel pizza
Så blev det også min tur til at prøve den berømte, berygtede (og til dels hypede) blomkålspizzabund. Jeg har faktisk længe haft lyst til at prøve den, men nu, hvor jeg netop ikke spiser korn, virkede det som det perfekte tidspunkt at gå fra tanke til handling. Min udgave endte som en hybrid mellem opskriften her og her, men når alt kommer til alt, er der vist ikke den store forskel på de forskellige opskrifter rundt omkring. Ikke desto mindre udgiver jeg her endnu en – ja, jeg vil jo ikke skille mig ud, vel? 😉

Den fremgangsmåde, jeg endte med at bruge, indebærer blandt andet at dampe blomkålen først og derefter vride væsken ud af kålen. Det var en smule omstændeligt, synes jeg, og jeg er ærligt talt i tvivl om, hvorvidt det egentlig er nødvendigt. Næste gang vil jeg nok prøve uden at vride vandet fra. Men jeg vil mene, at det bliver bedst og mest “pizzaagtigt”, hvis man tilbereder blomkålen en anelse først. Jeg er i hvert fald nervøs for, at bunden vil have for meget struktur, hvis man undlader det. Men det kan vi jo lade komme an på en prøve også 🙂

Pizzaen kan naturligvis tilpasses med alverdens fyld. Jeg brugte mit yndlingspizzafyld: tomatsauce, ost, skinkestrimler (og den fik faktisk også lidt kyllingestrimler her), ananastern og pesto (evt. bare blendet basilikum og olie). Jeg har dog på denne blog engang læst om kombien bacon, feta og ananas, hvilket jeg altså må og skal prøve en dag. Så længe baconen er godt sprød, er jeg all for it!

Blomkålspizza
2-4 personer - klart afhængigt af appetit (jeg spiste lidt over en halv selv 😉 )
Print
Pizzabund
  1. * 1 blomkål
  2. * 2 æg
  3. * 30-50 g revet parmesan eller anden ost
  4. * 1 fed hvidløg (kan udelades)
  5. * 1 tsk tørret basilikum
  6. * 1 tsk tørret oregano
  7. * 2 tsk salt
Til fyld
  1. * tomatsauce
  2. * revet ost
  3. * skinkestrimler
  4. * evt. kyllingestrimler
  5. * ananas i tern
  6. * grøn pesto (lav evt. din egen lynversion af 1 bundt basilikum, 1 fed hvidløg, salt og olie så det passer)
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 225º varmluft.
  2. Hak blomkålen fint på en foodprocessor. Alternativt kan det hakkes fint med en kniv eller rives på den grove side af et rivejern.
  3. (Dette trin kan springes over for en hurtigere version: Put blomkålen i en gryde sammen med ca. 1 cm vand og lad det dampe under låg i 5-7 minutter. Hæld vandet fra. Hvis du vil/gider, kan du vride væsken fra, ved at vride blomkålen i et rent viskestykke. Pas på, vandet er varmt, så lad det gerne køle lidt af først! Måske gør det bunden mere sprød og mindre vandet 🙂 )
  4. Bland blomkål med æg, revet ost, presset hvidløg, basilikum, oregano og salt. Fordel massen med hænderne i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bag bunden i ovnen i ca. 15-25 minutter, afhængigt af tykkelsen på pizzaen. Den skal være gylden, men ikke for mørk.
  6. Tag bunden ud, fordel fyldet ovenpå og giv den yderligere ca. 15 minutter, til osten er smeltet og gylden i kanterne.
  7. Server.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
Blomkålspizza, "dej"

Blomkålspizza, bund

Blomkålspizza, stykke

15 comments

  1. Åh, det er sååååå godt 😉 Meget bedre end man (jeg) forventede. Jeg har prøvet både med rå og tilberedt blomkål og synes klart resultatet blev bedst med tilberedt. Jeg var så lidt doven, for jeg hældte det i et dørslag og så kunne det ellers dryppe af mens jeg havde gang i andre ting. Dog kunne man godt presse en anelse mere vand ud, men det var minimalt og væsentlig nemmere end at skulle vride det hele ud.

    1. Jeg blev også positivt overrasket. Selv om de fleste jeg havde læst hos sagde det samme, havde jeg alligevel ikke forventet at det ville være så godt.
      Dejligt at høre, at min mistanke om, at det smager bedst med tilberedt, er korrekt. Jeg tror også, jeg næste gang bare koger/damper blomkålen tidligere på dagen, så det kan stå og dryppe af i ro og mag. Det ville i hvert fald nok gøre det lidt mere overskueligt 😉

  2. Det er jo helt vildt så god den pizza er! Jeg er virkelig overrasket – Jeg lavede den her til aften og hver ny mundfuld var bare bedre end den sidste! Jeg valgte også at følge rådet med at tilberede blomkålen, og jeg tror helt sikkert også, at det var det rigtige at gøre. Da jeg i dette halvår bor i Spanien udskiftede jeg dog skinkestrimlerne (som ikke lige er til at få i mit lokale supermarked) med skiver af serranoskinke, og det blev virkelig godt! Det er nemt og hurtigt, og resultatet bliver fantastisk!
    Det er ihvertfald ikke sidste gang jeg laver den! Så tusind tak for en fantastisk opskrift! Jeg er helt ude af den af begejstring 😀

    1. Godt at du kunne lide den! Jeg må indrømme, at jeg også selv foretrækker den, når kålen er tilberedt – selv om det jo er lidt mere tidskrævende. Har prøvet det én gang uden og bunden blev mere svampet, hvilket ikke er en god ting i mine øjne.
      Serranoskinke lyder som en fantastisk erstatning. Det vil jeg også prøve med næste gang, tror jeg! 😀

  3. Maja Schlünsen

    Mhh… Hvor er den bare lækker!!!! 🙂

    1. Godt at høre! 😀

  4. hej skal der husk i dejen eller loppefrøskaller ? Glæder mig til at prøve den ..ser godt nok lækker ud mvh tanja

    1. Nej, dejen bliver holdt sammen af æg og ost 🙂

  5. Hvordan får man bunden sprød? Synes aldrig det lykkes for mig 🙁

    1. Det kan desværre ikke lade sig gøre med blomkålspizza – det er i hvert fald heller ikke lykkedes for mig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *