Blomkålsris med pesto og spinat

Er jeg mon den eneste, der bare ikke kan få for meget blomkål? Forhåbentligt ikke, for her kommer endnu en opskrift på noget tilbehør lavet af den lækre hvide kål. Tit hvis det skal gå hurtigt med aftensmaden hos mig, ender den på et par pølser og blomkålsmos – ligesom her. Den anden dag havde jeg dog lyst til noget lidt anderledes, så med inspiration fra Natalie fra bloggen Perry’s Plate fik jeg lavet denne ret. Det er en anelse mere omstændeligt end den ultrasimple mos, men variation tæller jo også for noget. Og så havde jeg en rest pesto, som jeg så fik brugt i samme ombæring. Win-win!

Retten vil selvfølgelig være fint tilbehør til stort set alle kødtyper, og som variation kan man prøve med en anden slags pesto, fx rød, eller måske også salsa eller hvad hjertet begærer 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Blomkålsris med pesto og spinat

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Opskrift efter Perry's Plate

Ingredienser

  • 1 stort blomkål
  • 2 spsk kokosolie uden smag til stegning - eller smør eller andet fedtstof
  • 1 lille løg
  • salt
  • 2 store håndfulde frisk spinat ca. 100 g
  • 4 spsk grøn pesto find en god færdigudgave eller lav din egen

Sådan gør du

  1. Riv eller hak blomkålen til rislignende konsistens enten på et rivejern eller en foodprocessor.
  2. Hak løget fint. Opvarm olien på en stor pande, wok eller gryde og svits løget heri i ca. 5 minutter, til det er blødt.
  3. Tilsæt blomkål, vend rundt, drys med salt og lad simre under låg i ca. 10 minutter ved lav varme, til det er mørt men stadig med bid.
  4. Hak imens spinaten groft.
  5. Vend spinat og pesto i blomkålen, varm igennem indtil spinaten er faldet sammen og smag til med salt, hvis nødvendigt.

Kategorier: Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!