Blomkålssuppe med hvidløgsstegte kantareller og bacon

Kender I det, når man ind imellem bliver tvunget til at skulle sætte ord på, hvad man rent faktisk er god til? Det kan jo fx, sådan rent hypotetisk, ske i forbindelse med, at man mister sit job og derfor skal til at skrive jobansøgninger. Altså sådan hypotetisk set, ikke. Nå men i dag gik der i hvert fald en prås op for mig, og jeg fandt frem til i hvert fald én ting, som jeg er umådeligt god til. Hvad er det, spørger I måske? Ja, en af mine spidskompetencer er simpelthen at være udenfor, netop når det begynder at regne. Og oftest er det ikke bare lidt småregn, næh, det er oftest, når det virkeligt styrtregner! Hvad siger I, tror I ikke, at det vil være godt at inkludere i en jobansøgning? “Ansæt mig, ellers er det jeres skyld, at jeg oftere vil være ude og ergo blive gennemblødt”. Nå ikke? Hm, så må jeg lægge min hjerne lidt mere i blød – måske jeg passende kan gøre det udenfor i regnvejret 😉

Men det, der er med regnvejr, er jo, at det i princippet kan være ret hyggeligt. Især hvis man sidder lunt og trygt indenfor og har en af de sjældne dage, hvor det dér efterår faktisk er okay, og ikke bæ som normalt. Til trods for at jeg har været sløj og måtte tage mig en sygedag i dag, har jeg faktisk haft sådan en efterår-er-ok-dag i dag. Måske det har noget at gøre med, at der nu kun er 4 dage, til jeg rejser til sol, varme og badning på Kreta, det skal jeg ikke kunne sige. Selv om det nok er ret sandsynligt. Men uanset årsagen var jeg i dag i et sådant humør. Og den slags humør medfører for mig alleroftest suppe. Suppe er jo i virkeligheden indbegrebet af efterår, er det ikke? Det er det i hvert fald for mig – og suppe er faktisk mere efterårsagtigt end vinteragtigt for mig, overraskende nok, måske fordi det er i efteråret man glædes over, at det igen er suppesæson? Når det bliver vinter, vil man (læs: jeg) jo bare gerne have sommer og sommermad tilbage!

Dagens suppe blev en variation over en suppe, jeg faktisk ofte har lavet før, men af en eller anden grund aldrig fået postet i sin helhed her på bloggis.

Ja, jeg skammer mig helt enormt.

Ahem.

Nåmmen altså, normalt laver jeg suppen med champignoner, og det var oprindeligt også planen i dag – lige indtil jeg faldt over en bakke kantareller i Kvickly og besluttede, at i dag måtte være dagen for at prøve noget nyt. Jeg havde nemlig aldrig smagt kantareller før i dag. Tror jeg. Måske har jeg, og så har jeg bare glemt det, det sker jo for selv den bedste. Men nu har jeg i hvert fald med sikkerhed smagt det. Og det var da ok, men jeg må indrømme, at jeg lige så vel vil købe champignoner næste gang. Jeg syntes ikke, at kantarellerne var den meget højere pris værd, hvis jeg skal være ærlig. Men måske jeg bare købte nogle triste nogen, eller lavede dem forkert, eller er et dårligt menneske, hvem ved. Hvorom alting er, vil jeg i hvert fald vove at påstå, at suppen bliver fænomenal, uanset om du bruger kantareller, champignoner eller en helt tredje slags svamp. Bare lav den. ‘Kay?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Blomkålssuppe med hvidløgsstegte kantareller og bacon

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

Suppe

  • 2 blomkål
  • 2 mellemstore løg
  • 50 g smør
  • 1/2 liter vand
  • 1 spsk bouillon fx hønse- eller grøntsags- (jeg bruger Herbamares urtebouillon)
  • 3 dl piskefløde
  • 1 spsk salt
  • peber gerne hvid

Topping

  • 2 pakker bacon i skiver
  • 1 spsk smør
  • 200 g kantareller
  • 2 fed hvidløg
  • frisk persille finthakket

Sådan gør du

  1. Pil løgene og hak dem groft. Smelt smørret i en stor gryde og svits løgene her ved mellemhøj varme i et par minutter. Hak imens blomkålene groft. Tilsæt blomkål til løgene og svits, indtil det så småt begynder at tage farve. Hæld så vand og bouillon ved, bring i kog og lad simre under låg i 20 minutter.
  2. Fiks toppingen imens. Skær bacon i mindre skiver og svits på en pande, til det er ved at være sprødt. Pil imens hvidløg og hak det fint. Rens kantarellerne med en lille børste og skær dem i lige store stykker. Tilsæt hvidløg og kantareller til baconen og svits færdigt i ca. 5-10 minutter, indtil kantarellerne er bløde og det hele dufter rart af hvidløg.
  3. Når blomkålen er mør, blendes suppen med en stavblender (alternativt kan en rigtig blender eller foodprocessor bruges, men det er meget mere omstændigt). Rør piskefløden i og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
  4. Server suppen med de hvidløgsstegte kantareller og bacon på toppen og drys med lidt finthakket frisk persille.

Kategorier: Efterår, Gæstemad, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Suppe, Vinter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!