Boller i karry med grøntsagsris og drys af æbler og peanuts

bollerikarry-4

Mens jeg lige sover lidt ud efter at have set Oscar-uddelingen i nat og have vendt op og ned på nat og dag, kan I få denne opskrift på gårsdagens aftensmad (og ja, indlægget er 100% skrevet, mens jeg venter på at selve showet reelt starter – jeg kan kun kigge på mange kjoler og celebs, før jeg mangler noget adspredelse…)

Der er tilsyneladende boller i karry overalt på Instagram lige for tiden, og det er højst sandsynligt fordi Rikke har fristet med dem ad flere omgange nu. Og nogle gange virker det altså at lokke, fordi jeg blev da til sidst overtalt til, at nu måtte være nu, og at jeg ville prøve dem. Det passede i øvrigt superfint sammen med, at jeg havde planlagt filmaften (programmet stod på “The Social Network” og “Indiana Jones and the Temple of Doom” til de interesserede) med min bror, som ønskede noget tærte eller karrysuppe. Jeg valgte at tolke karrysuppe som boller i karry, fordi den type er jeg, og sådan kom vi altså til nu.

Boller i karry er bestemt ikke noget, jeg har spist meget af i mit liv. Jeg husker, at jeg lavede det en enkelt gang, da jeg var au pair i Bruxelles, og at både jeg og familien faktisk var ganske begejstrede. Men det der med, at jeg spiser kød, er jo stadig relativt “nyt” (sådan i det store og hele), så i lang tid var boller i karry ikke ligefrem det oplagte menuvalg. Men det var det så langt om længe i går, og det faldt klart i god jord.

Jeg valgte at servere mine boller i karry med en topping af æbler, peanuts og persille, hvilket fungerede supergodt. Rikke skriver selv, at hun ikke er den største karryfan, og at hendes version derfor er ret mild. Jeg har skruet en pæn del op for karryen i min udgave, så de syrligtsøde æbler giver et godt modspil til karryens kick (som dog overhovedet ikke er særligt voldsom, hvis I spørger mig). Og så er det jo pænt med lidt drys på toppen, så retten ikke kun er gult i gult! 😀

Boller i karry serveres hos mig – som alle andre retter, hvortil der traditionelt serveres ris – med blomkåls- (eller i dette tilfælde grøntsags-)ris. Jeg bager mine grøntsags- eller blomkålsris, og det er i min bog den ultimativt bedste måde at lave LCHF-ris på – de rent rå blomkålsris kommer overhovedet ikke op på siden af dem – men den slags er selvfølgelig subjektivt, så hvis du er typen, der foretrækker blomkålen rå, gør du selvfølgelig bare det.

bollerikarry-2

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Boller i karry med grøntsagsris og drys af æbler og peanuts

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 2 æg
  • 2 små løg revet eller finthakket
  • 75 g revet ost
  • 2 tsk alm. grøn HUSK
  • 1 tsk salt
  • peber
  • bouillon fond eller andet til at koge bollerne i

Karrysovs

  • 50 g smør
  • 3 spsk karry jeg brugte en blanding af to forskellige slags
  • 400 g flødeost
  • 2,5 dl piskefløde
  • kogevand til at tilpasse konsistensen
  • 1 spsk sukrin gold
  • salt og peber
  • evt. grøntsags- eller hønsebouillon

Grøntsagsris

  • 2 blomkål og/eller broccoli og/eller romanesco
  • 2 spsk olie fx kokos uden smag
  • 2 tsk salt

Drys af æbler og peanuts

  • 1 stort æble
  • 50 g saltede peanuts
  • 1 lille håndfuld frisk persille

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  2. Bring ca. 10 cm vand i kog i en gryde i passende størrelse sammen med salt eller bouillon/fond.
  3. Rør imens farsen af alle ingredienser. Når vandet koger, formes farsen til ca. 12 kødboller, som koges i vandet i ca. 15-20 minutter.
  4. Riv kålen groft og fordel på to bageplader med bagepapir. Vend med olie og salt og bag risene i ovnen i ca. 20 minutter. Vend rundt undervejs.
  5. Smelt smørret i en gryde eller sauterpande og svits karryen kort heri. Tilsæt så flødeost og piskefløde, og bring saucen i kog. Tilsæt sukrin gold, bouillon og salt og peber. Lad saucen simre, og tilpas konsistensen med kogevand fra kødbollerne.
  6. Skær æblet i små tern og bland med peanuts og finthakket persille.
  7. Når kødbollerne er færdigkogte, tages de op af vandet med en hulske og vendes i saucen, som koges kort igennem, smages til, og så er der serveret.
bollerikarry-3
bollerikarry-1

Kategorier: Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mormormad, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!