Bønnesalat med tomater, pesto, tun og æg

Bønnesalat med tomater, pesto, tun og æg

 

I tirsdags sagde min madplan at jeg skulle have rester fra mandagen. Men de rester var sådan set blevet til madpakke om tirsdagen, så jeg blev pludselig nødt til at finde på noget andet. Jeg havde bestemt, at jeg ikke ville købe noget nyt ind, eftersom jeg vidste, at jeg skulle hjem til min mor og holde miniefterårsferie fra onsdag eftermiddag – så ville det jo være lidt dumt, at have madvarer på køl, ikke 🙂 En hurtig (og mere eller mindre febrilsk) gennemrodning af diverse skabe og skuffer endte altså med dette måltid. Som blev not too shabby, hvis jeg selv skal sige det.

Jeg er stadig ret vild med at spise kornfrit, men det giver altså lidt flere udfordringer i forhold til madlavningen (og særligt madlavning uden opskrift eller andet udgangspunkt), som jeg lige skal have vænnet mig til. Men det går, og på et tidspunkt skal jeg nok blive rigtig god til det, tror jeg. Håber jeg.

Salaten kan snildt serveres med brød til eller man kan blande lidt kogt pasta i, hvis man har lyst. I så fald ville jeg nok nøjes med ét æg pr. person.

 

Bønnesalat med tomater, pesto, tun og æg

2 portioner

 

* 250 g grønne bønner fra frost (friske kan også snildt bruges)

* 1 dåse bønnemix (fx fra Nutana eller Kavli)

* 150 g friske tomater

* 2 spsk pesto

* 1 ds tun (den fra Irma er klart min favorit)

* 4 æg (eller 2, hvis du er mindre sulten/tilføjer korn)

 

Kog bønnerne i letsaltet vand i et par minutter. De må endelig ikke blive slatne!

Kog samtidig æggene til de er let hårdkogte. 

Skær tomaterne i tern og bland med drænede og skyllede bønner. Når de grønne bønner er kogt, vendes de i. Vend hele moletjavsen med pesto.

Server bønnesalaten med to æg og en halv dåse tun til hver. Smag til med salt og peber.

 

5 comments

  1. Fin opskrift. Jeg prøvede i går torsdag at eksperimentere ud fra din overskrift i ugeplanen. Hvordan det kom til at se ud, kan du se på min blog.
    Jeg var lidt usikker på blandingen af friske og andre bønner, men det kan jeg se nu, hvordan du har løst. Det ser vældig lækkert ud, og det er virkelig en ret, der er anderledes end den sædvanlige varme mad. Tak for hjælpen!

    1. Jeg lurede lige på din blog, og det ser også rigtigt lækkert ud. Jeg kan også godt selv lide, at det var en blanding af både varme og kolde ingredienser – så det ikke bliver en helt kold salat, hvilket godt kan være lidt “for koldt” i denne sæson synes jeg, men samtidig, som du siger, lidt anderledes end “bare” varm mad 🙂

  2. Jeg har lige opdaget din blog (via Conny) og er dybt imponeret over alle de lækre og sunde retter, du foreslår. Jeg kunne se, at du også laver chili sin carne, som er en af mine yndlingsretter i øjeblikket. Du bliver et fast indslag i min hverdag fremover 🙂

    1. Mange gange tak for dine søde ord. Det var virkelig en rar ting at stå op til!
      Og ja, chili sin carne er et hit i denne tid 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *