Bounty

Bountys

Hov, nu kom min indre sprognørd lige pludseligt op til overfladen – hvad hedder bounty mon i flertal? Bountys? Bountyer? Bounty? Bountyere? Arh! :/

Nå, men anyway, for snart et par uger siden lavede jeg i hvert fald bountys. Hjemmelavede og LCHF-venlige, forstås. Og det var guddommelige. Ganske enkelt to.die.for! Man skal selvfølgelig være ret vild med kokos, for at disse er et hit. Men det er vel i princippet også tilfældet med de “rigtige” bountys, er det ikke? Jeg er dog “heldigvis” kokosfan, så ingen problemer dér.

Opskriften er selvfølgelig Janes og jeg ændrede stort ikke noget – bortset fra at jeg øgede mængden af sødning 🙂 De var faktisk nemmere at lave, end jeg havde frygtet. Mit eneste problem var, at de blev lidt tynde på midten, så et par af dem knækkede, da jeg overtrak dem med chokolade. Så næste gang (for sådan én bliver der helt sikkert) vil jeg nok lave dobbelt portion. Bare så de ikke knækker selvfølgelig, ingen anden årsag 😉 De kan nemlig fint opbevares i fryseren, og så er de også lidt nemmere at holde fingrene fra i frossen stand 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Hjemmelavede bountys

Ingen bedømmelser endnu

Antal: barer


Ingredienser

  • 1 dåse kokosmælk - brug kun kokosfløden/det tykke herfra sæt den i køleskabet et par timer inden eller natten over
  • 2 spsk kokosolie
  • 3 spsk sukrin+ eller deromkring - smag efter
  • 150 g kokosmel
  • 3-400 g chokolade det er nemmest at overtrække med en større portion smeltet chokolade

Sådan gør du

  1. Smelt kokosfløden i en kasserolle sammen med kokosolie. Rør sødning i og herefter kokosmelet. Bland det godt og smag evt. til med ekstra sødning.
  2. Beklæd en brødform med husholdningsfilm og fordel massen deri i et jævnt lag. Pas på, at den ikke bliver tyndere på midten (især hvis du laver halv portion!).
  3. Sæt formen i køleskabet i et par timer, til de er stivnet helt.
  4. Smelt chokoladen sammen med en lille tsk kokosolie over vandbad eller i mikrobølgeovn (hold godt øje ved sidstnævnte). Skær bountymassen i 8 eller 16 lige store barer og vend dem i chokoladen med to gafler. Læg dem til afkøling på et stykke bagepapir - gerne i køleskabet.

Noter

Opbevares på køl og kan sagtens fryses.

Bountys - masse
Bountys - med chokolade

Kategorier: Efterår, Favoritter, Gæstemad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Påske, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!