Bradepandeæblekage

Bradepandeæblekage

I går var virkelig en dag der stod i overspringshandlingernes tegn. Jeg sov længe, jeg lavede suppe til frokost, jeg brugte laaang tid på at læse blogs rundt omkring og så også lige lidt serier. Og så bagte jeg også lige en kage. Hvad burde jeg have lavet, spørger du måske? Læst lektier såmænd. Jeg fik dog læst til tirsdagens forelæsning, så helt uforetagsom var jeg da ikke. Og kagen? Den var god.

Det er den æblekage, jeg oftest bager, som stammer fra Alletiders Kogebog – jeg lavede kun en tredjedel af portionen, da jeg ellers hverken kunne eller burde spise så meget. Resultatet bliver en lækker og luftig sandkageagtig vaniljekage, som er herligt sprød i kanten. Æblerne bliver bagt tilpas uden at blive for møre og kanel er jo lækkert i de fleste sammenhænge.

Udskriv
Bradepandeæblekage
4-8 stykker


Opskrift fra Alletiders Kogebog

Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 3-4 små æbler eller 2 store
  • 1 tsk sukker
  • kanel
  • 75 g smør blødt
  • 75 g hjemmelavet vaniljesukker eller alm. sukker + 1 spsk vanillesukker
  • 1 æg
  • 125 g hvedemel
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 3/4 dl mælk madlavningsfløde kan også bruges, hvis man ikke lige har mælk og ikke gider gå ud i den virkelige verden
  • rapsolie til pensling af formen
  • creme fraiche eller lignende til servering
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 180º varmluft.
  2. Skræl æblerne, fjern kernehus og skær i tynde både. Drys med sukker og kanel.
  3. Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk sammen. Bland hvedemel og bagepulver. Tilsæt herefter skiftevist halvdelen af mel-bagepulver og halvdelen af mælken. Rør godt igennem.
  4. Pensl en form med lidt olie. Fordel dejen heri i et jævnt lag og læg æblerne ovenpå. Tryk dem alle lidt ned i dejen. Drys evt. med lidt ekstra kanel.
  5. Bag i ca. 30 minutter.
Opskriftsnoter

Server med creme fraiche eller lignende - enten naturel og syrligt eller blandet op med sukker/sødemiddel. 

Bradepandeæblekage
 
Bradepandeæblekage

Bradepandeæblekage Bradepandeæblekage

Bradepandeæblekage

4 comments

  1. Hej Xenia

    Har du lavet en lchf version af denne?

    Tak for en masse dejlig inspiration

    1. Ja, det har jeg faktisk netop lige lavet for nyligt. Denne kage her er fantastisk, hvis jeg selv skal sige det! 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *