Brændende kærlighed på LCHF-manér

Jep, i dag får I endnu en simpel, uoriginal og uopfindsom opskrift. Af og til undrer jeg mig oprigtigt talt over, at I stadig følger med her, haha! 😀 Men spøg til side, brændende kærlighed er jo ikke just raketvidenskab. Men hver gang jeg laver de her virkeligt enkle retter og overvejer ikke at udgive opskriften, tænker jeg tilbage på mig selv for snart 3/4 år siden, da jeg lige var startet på LCHF og tog de spæde skridt ud i at udelukke de fleste og mest gængse kulhydrater fra min kost – og det var sgu svært i starten! Vi er jo stort set alle opvokset med at lave mad på en bestemt måde med en vis tallerkenmodel for øje, og så kan det faktisk være – pardon my french – skide svært at skulle lære at gøre det på en anden måde. Selv hvis man, som jeg, er vant til og, hvis jeg selv skal sige det, ret god til at lave mad. Når jeg ser på det fra dét perspektiv, kan jeg sagtens forstå, at der nok er mange der vælger at afskrive det, inden de overhovedet er i gang og har prøvet fordelene. Og af dén specifikke grund vælger jeg stort set altid alligevel at poste de simple opskrifter. For det er i høj grad dem, mere end noget andet, der lærte mig at lave mad på LCHF-manér i starten – også selv om jeg stadig af og til kæmper lidt med det ind imellem 😉 Og i de perioder er det også rart – selv for en måske efterhånden “garvet” LCHF’er (alt er jo relativt, ikke? :P) – at kunne vende ‘back to basics’ og lave en helt nem, enkel og simpel – og superlækker, ej at forglemme – ret. En fantastisk LCHF-ret, som kan laves på rundt regnet en halv time, kan vi vel alle bruge en gang imellem, ikke sandt? 😀

Man kan naturligvis sagtens gøre denne ret mere fotogen, men så kræver den pludseligt også mere, og så vil jeg vove at påstå, at det helt simple aspekt ved den forsvinder. Ofte når jeg ser retter som denne – i den lidt blege/beige farveskala – glemmer jeg nemlig ofte helt, at der faktisk er grønt heri (og det er jo faktisk i virkeligheden det geniale ved blomkål(smos), ikke?). Men hvis manglen på farver generer dit øje, kan du selvfølgelig også snildt give noget ekstra grønt til. I sådan en omgang her, spiser jeg dog nemt et halvt blomkål – og så tænker jeg, at jeg logisk set nok ikke har behov for flere grøntsager i den omgang ;D

Udskriv
Brændende kærlighed på LCHF-manér


Antal: 2 personer
Ingredienser
Blomkålsmos
  • 1 blomkål
  • salt
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk piskefløde
Drys
  • 200 g bacon i tern
  • 1 løg
Sådan gør du
  1. Start med at dele blomkålen i mindre buketter og damp den i saltet vand, indtil kålen er rigeligt mør. Jeg plejer at give den ca. 20 minutters tid.
  2. Pil imens løget og hak det fint. Svits så bacon og løg på panden ved medium varme, indtil baconen er sprød og løgene bløde.
  3. Hæld vandet fra blomkålen og tilsæt smør. Lad kålen dampe tør under låg, mens smørret smelter. Blend herefter hele molevitten sammen med piskefløde med en stavblender. Smag til med salt.
  4. Server mosen med løg og bacon på toppen.

24 comments

  1. Du læser mine tanker kære Xenia – har haft de vildeste cravings over brændende kærlighed her på det seneste, har endda været tæt på at spise kartofler bare for at få det. Men før vi går til sådanne yderligheder må den her opskrift da hellere lige blive prøvet af 😉

    1. Arhmen, det er jo helt perfekt så! Du bør i hvert fald virkeligt prøve det med blomkålsmosen – jeg tør næsten godt love, at du ikke vil savne kartoflerne! 😀

  2. Guuuuud en god idé! Og ja, nogen gange skal de nemme retter altså også frem i lyset – jeg havde glemt at brændende kærlighed eksisterer, og det har ellers været en hyppigt set ret i mit køkken tidligere! Bacontern er hermed skrevet på indkøbslisten, og så tror jeg da nok lige jeg skal have brændende kærlighed til frokost en af dagene 😀 Det er også en virkelig nem ret at få banket noget fedt ind i – og det ka’ vi li’! 😀

    1. Det er faktisk ikke noget, jeg nogensinde har fået særligt ofte. Men en af mine kolleger havde det vist med på arbejde en dag, og så blev jeg straks inspireret! For ja, det er jo nemlig nærmest den ideelle LCHF-ret – hvis man ikke er bange for fedtet, forstås, og det er vi jo selvfølgelig ikke! ;D

  3. Jeg elsker brændende kærlighed, og den er absolut lige så fantastisk på low carb manér, som den er traditionelt.. 🙂

    Desuden tror jeg, at der er en grund til at man vender tilbage til de simple og gængse retter; de smager jo forbandet godt!! 😉

    1. Det er den nemlig! Jeg kan huske, at jeg, første gang jeg smagte blomkålsmos helt tilbage da jeg stadig spiste “normalt” kulhydratrigt og fedtfattigt, også blev vildt (positivt) overrasket over, hvor meget blomkålsmosen smagte som almindelig kartoffelmos. Så det er i hvert fald en af de erstatninger, som jeg snildt kan leve med 😀
      Og du har helt ret – der er vist noget om det der “less is more”! 😉

  4. mmmmm- det er sjovt som man kan få den slags cravings.

    Vil lige fortælle dig at i går lavede vi din spidskålssalat med pesto og avocado som tilbehør til ostepølser og det var bare himmelsk. Jeg ville aldrig har tænkt på at bruge pesto på den måde.

    Datteren lavede dine peanutbutterpandekager( godt nok med ricotta) da vi var løbet tør for hytteost- virkelig dejlig morgenmad/ snack

    God Sommer

    1. Ja, nemlig – nogle gange er det helt enkle bare det bedste! 😀
      Nej, hvor skønt at høre, at I har kunne bruge mine opskrifter – og spidskålssalaten lyder bestemt ikke dårlig med ostepølser til!
      Tak for din kommentar – og også en rigtigt god sommer til dig! 🙂

  5. Prøv evt med mos af knoldselleri, og steg små tern af fennikel bløde sammen med løg.. Det bliver også super godt!
    Hav en god dag:-)

    1. Knoldselleri og fennikel lyder som supergode forslag – hvis man er fan af de to grøntsager, hvilket jeg desværre personligt ikke selv er 🙂 Men det lyder ikke desto mindre som en fantastisk idé!
      Tak – og du må have en god aften 🙂

  6. Brændende kærlighed er også en af mine favoritter; er sat på madplanen for næste uge.
    Tak for tippet Xenia 🙂

    1. Det er i virkeligheden nok tæt på at være én af de ting, som langt de fleste kan lide – men som man ofte bare helt glemmer eksisterer (det gælder i hvert fald for mit vedkommende).
      Håber det bliver godt! (men hvordan kunne det dog andet?) 😉

  7. Du har helt ret brændende kærlighed ser ikke så fint ud, men det smager super godt – også med blomkålsmos!
    Jeg har lavet det flere gange og blev overrasket over, hvor godt det smager.
    Jeg plejer at blende blomkålen efter den er kogt og tilsætte en klar smør og groft salg. Nams 🙂
    http://www.madling.dk/opskrifter/aftensmad/stegt-flaesk-med-blomkalsmos/

    1. Så længe grim mad smager godt, kan jeg heldigvis godt tilgive det 😉
      Og ja, blomkålsmosen er virkeligt bare et godt alternativ – din udgave ser også god ud. Måske jeg snart skulle tage springet og prøve stegt flæsk, selv om jeg må indrømme, at det stadig afskrækker mig lidt 😀

  8. Y U M. Jeg lavede det en dag, og tilføjede grønt i form af en håndfuld frisk babyspinat i bunden af hver tallerken. Desuden champignon på panden sammen med bacon – det var GODT! Anti-LCHF’er skal bare udsættes for denne, så omvendes de 😉

    1. Det lyder som en supergod måde at få noget grønt på tallerken også – jeg overvejer også tit at smide noget grønt i selve mosen, men må indrømme at det nok også kan blive lige grønt nok, trods alt ;D Åh ja, champignons – det skal jeg da helt sikkert have med i min udgave næste gang, jeg æælsker bacon og champignon sammen 😀
      Og du har helt ret – dette må da være den ultimative overbevisningsret – man må BÅDE få bacon OG fløde og smør i mosen! ;P

  9. Hej,

    Ih altså en superfantastisk lækker blog du har her! 🙂 Jeg er lige for nylig hoppet på lchf og er rigtig glad for det, men har savnet opskrifter – og dem er der jo masser af her! Det hele ser bare så lækkert ud, så nu skal hele familien trækkes med i det 😀
    Jeg har tre børn, hvoraf de to ikke spiser ris, pasta og kartofler og den sidste kun spiser det, hvis der ikke er andet, og da jeg ikke er sådan en helt stor haj i et køkken er det jo fedt med inspiration her fra. UH jeg glæder mig til at prøve det hele 🙂
    Hej fra Ann-Louise 🙂

    1. Mange tak for de pæne ord, Ann-Louise. Hvor er det skønt at høre, at du kan bruge min blog og alle mine opskrifter 🙂
      ~Xenia

  10. Jeg lavede brændende kærlighed i aften med blomkålsmos med hvor jeg kogte blomkålen i fløde. Det blev sååååååå godt! Blødt og cremet Mums siger jeg bare *s

    1. Lækkert, Kamilla. Jeg koger også ofte blomkålen i fløde, selv om det dog tager lidt længere tid end standard i vand. Men du har ret – det bliver virkeligt godt! 😀

  11. Man kan med fordel også lave en mos på kålrabi. Gerne med knoldselleri og andet godt fra bunden af køleren..

    1. Godt tip, Henrik, tak! 😀

  12. […] fandt jeg hos Hjemmehosxenia, hvor jeg har ændret lidt i mængderne. Målet var egentlig at der skulle være til frokost næste […]

  13. […] måltid i sig selv. En omgang brændende kærlighed er selvfølgelig altid oplagt (apropos, her er min opskrift på brændende kærlighed), men jeg havde lyst til at prøve noget andet, og efter en hurtig googling, besluttede jeg, at det […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *