Browniecookies med to slags chokolade

Nogle gange er jeg ret ubeslutsom, når det kommer til at beslutte hvad jeg skal lave – hvad enten det er bagning, madlavning eller noget helt tredje. Det kender I sikkert også godt. Der er jo  mange muligheder, og jeg har altid en milliard opskrifter gemt fra rundt omkring, hvor jeg jo gerne vil prøve dem alle. I går da jeg skulle bage noget at have med hjem til nogle veninders på-gensyn-komsammen/fødselsdag stod jeg derfor igen i samme situation. Cookies eller brownies? Brownies eller cookies? Browniecookies? Og derfor endte valgte på disse, som jeg så for nyligt på min yndlingsbageblog, nemlig Joy the Baker (som desuden også har en hysterisk sjov podcast, som jeg lytter til når jeg cykler og går ture).

Alene det, at der er hele to slags chokolade i disse fik mig hurtigt overtalt (ja, jeg er et chokoladedyr). At de så oven i købet var super nemme at smide sammen (som cookies dog oftest er), og smager som en drøm, er blot frosting oven i hatten 😀 De blev faktisk så gode, at jeg muligvis “kom til” at prøvesmage to (okay tre) om eftermiddagen, inden jeg skulle af sted, og derfor var så mæt, at jeg valgte at springe aftensmaden over, da der ventede mig et kagebord senere på aften. Muligvis skete det, muligvis ikke. Men hvis det gjorde, var det et godt valg, for jeg blev da rigeligt mæt i kage.

Den hakkede hvide chokolade deri kan evt. udelades, hvis man ønsker det, men jeg vil dog ikke anbefale det. Stykkerne får en helt fantastisk næsten-karamelliseret smag, som er ganske vidunderlig.

Og ja, I kan sikkert sagtens regne det ud selv, men den bedste kombi med disse brownies/cookies browniecookes er selvfølgelig et glas iskoldt mælk. Hvad ellers?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Browniecookies med to slags chokolade

Ingen bedømmelser endnu

Antal: cookies

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade jeg brugte en god mørk, 80 %
  • 40 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 1 spsk vanillesukker eller 1 tsk vanilleessens
  • 120 g hvedemel
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 200 g hvid chokolade kan evt. udelades

Sådan gør du

  1. Bræk eller hak den mørke chokolade i mindre stykker og smelt den sammen med smørret til det lige netop er smeltet.
  2. Hak den hvide chokolade.
  3. Bland sukker og æg. Det er ikke nødvendigt med elpisker, bare bland det godt med en ske i en stor skål.
  4. Tilsæt den varme chokolade- og smørblanding og rør igennem.
  5. Vend nu de resterende ingredienser i, bland godt sammen og sæt dejen på køl i 1 time, så den bliver nemmere at arbejde med.
  6. Forvarm ovnen til 170º varmluft. Beklæd tre bageplader med bagepapir og sæt dejen på pladerne i 9-12 klatter på hver. De skal cirka være på størrelse med små bordtennisbolde.
  7. Bag i ca. 15-20 minutter, eller til de begynder at få brownie-lignende-sprækker på overfladen. Lad køle kort på bagepladerne og overfør herefter til nogle riste, så de kan køle helt af.

Noter

Opbevar i en kagedåse eller anden lufttæt boks.

Kategorier: Cookies, Efterår, Kage, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!