Browniekage i en kop (mug cake)

kageikop-3

I går hev jeg et par søde veninder under armen og slog et smut forbi Irmas madmesse Mad & Glæde, som foregår i denne weekend i Øksnehallen. Vi var ret usikre på, hvad vi egentligt kunne forvente, da sådan nogle messer tit kan gå begge veje, og lad os bare være ærlige her: Hvis de er nærige med smagsprøverne, er det sgu ikke sjovt! Irma har dog en ret god ordning, som jeg egentligt slet ikke kan forstå, kan løbe rundt for dem, men lad det nu ligge. Det er nemlig sådan, at man efter besøget kan få sin billet ombyttet til et værdibevis på samme beløb, som kan bruges i Irma. “Risikoen” ved at give messen et skud kunne altså ligge på et ret lille sted. Og det viste sig at noget af en fornøjelse, som vi altså reelt set har givet lige nøjagtigt 0 penge for! Det kan man da kalde et studievenligt tilbud!

Hvis I bor i eller i nærheden af Københavnsområdet og tilfældigvis ikke har nogen planer i dag, vil jeg altså klart anbefale jer at kigge derind. Hvis man ser bort fra det faktum, at der var proppet med mennesker, der havde fået samme gode ide som os, var det nemlig en helt vildt positiv oplevelse. Hvilket, som I måske har gættet, kort sagt netop bare betyder, at der var smagsprøver galore, og vi kunne nærmest trille hjem. Eller dvs. vi trillede faktisk bare hen på den første cafe, vi kunne finde, der havde plads på sådan en isvindomsust lørdag eftermiddag og hældte nogle varme drikke og en masse sladder indenbords. Og SÅ trillede vi hjem – endnu mere fyldte end før.

Da jeg først nåede hjem troede jeg altså overhovedet ikke, at jeg nogensinde ville få lyst til mad igen. Men sådan fungerer det jo ikke, ved vi, og jeg havde i øvrigt handlet til en af mine livretter, og det skulle jo ikke gå til spilde. Så jeg lavede aftensmad. Og spiste det. Og SÅ troede jeg heller ikke, at jeg nogensinde skulle blive sulten igen. Meeeen det var jo lørdag aften. Og jeg var faktisk alene hjemme, fordi min roomie er i Jylland. Og så føler man, hvis man er mig, at man bør gøre lidt ekstra. Please sig, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan, haha! Nogen lokkede med æbler på Instagram, men jeg orkede ikke at bevæge mig uden for min varme lejlighed, så i stedet tyede jeg til denne kage i en kop-løsning.

Der er sikkert mange af jer, der allerede har set de famøse “mug cakes” tidligere – de var et stort hit for et par år tilbage, men jeg nåede faktisk aldrig til at få det prøvet. Til gengæld gemte jeg for et stykke tid siden denne opskrift i mit arkiv, så da jeg faldt over den igen, stod det hurtigt ret klart for mig, at det var den, jeg ville prøve. En lun, nybagt brownie er bare noget, man aldrig går galt i byen med. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at der max gik 5 minutter fra jeg rejste mig for at gå ud i køkkenet, til jeg sad og smovsede den lækreste klæge chokoladesmagende brownie. Det er vist det, man kalder et farligt bekendtskab…!

kageikop-2

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Browniekage i en kop (mug cake)

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stor kop

Forberedelse: 2 minutter

Tilberedning: 1 minut

Samlet tid: 3 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 3 spsk mandelmel malede mandler - ikke fedtreduceret
  • 1 tsk kokosfibermel eller fiberHUSK
  • 1,5-2 spsk sukrin gold eller anden sødning
  • 1 drys vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 10 g mørk chokolade finthakket + evt. lidt ekstra til pynt
  • 2 spsk nødder hakkede, kan udelades

Til servering

  • 1/2 dl piskefløde pisket til skum, kan udelades

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i den samme kop, som du vil bage kagen i.
  2. Tilsæt så de resterende ingredienser og bland godt, til der ingen klumper er.
  3. Bag kagen i mikrobølgeovnen ved højeste effekt i 1 minut. Giv den evt. lidt ekstra, hvis det er nødvendigt, men giv den hellere for lidt eller for meget, da den sætter sig, når den køler.
  4. Pisk fløde til flødeskum og server kagen.

Noter

Det eneste "svære" ved denne opskrift er tiden i mikrobølgeovnen. Det er virkeligt vigtigt, at kagen ikke får for meget, for så bliver den bare tør og gummiagtig. Vær hellere på den sikre side og giv den lidt mindre til at starte med, og stop, når den stadig er blævrende, den sætter sig nemlig yderligere, når den køler af.

kageikop-1

Kategorier: Dessert, Favoritter, Hverdagsmad, Kage, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!