Brunchtærte

Lige her på falderebet inden 2011 for alvor er forbi, får I lige en sidste opskrift fra min side af. Som så mange andre sover vi forholdsvis længe i min familie – især natten/morgenen inden nytårsaften, da man jo endelig ikke skal risikere at blive træt før tid 😉 Derfor virkede det passende at afprøve denne brunchtærte i dag.Det er en rigtig lækker og anderledes brunchret – nogle gange kan man jo godt blive lidt træt af den klassiske røræg + bacon + cocktailpølser 🙂 Opskriften er fra “Varm på og lun på boller” og er smart, fordi den kan laves aftenen før og så bare sættes en halv time i ovnen næste morgen/formiddag. Og så er der brunch!

Man kan bruge hvilket som helst blødt brød man lige har. Jeg havde bagt nogle flutes i går af den samme dej som til grydebrødet, hvor der var ét tilbage, så det valgte jeg at bruge. Jeg undlod tomaterne i retten, da jeg ikke er så vild med varme tomater – til gengæld spiste vi dem ved siden af.

Jeg pønser på at lave et opsamlende indlæg om året der er gået. Det er dog ikke sikkert, at jeg får mere tid til at blogge i dag, da der pludselig “kun” er tre timer til jeg skal af sted, og jeg stadig mangler at putte frosting på et par kager, at komme i bad – plus alt det løse. Hvis jeg ikke får nået det i dag, vil jeg gerne ønske jer alle et rigtigt godt nytår! Og jeg glæder mig til fortsat at blogge i det nye år og håber naturligvis at I stadig vil følge med.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Brunchtærte

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 1 lille franskbrød
  • 2 dl mælk
  • 1 dl hvidvin
  • 8-10 skiver parmaskinke
  • 2 friske mozzarellaoste
  • 1/2 glas pesto
  • 1 potte basilikum - ca. 1 håndfuld blade
  • 4 æg
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Bland mælk og hvidvin. Skær brødet og ostene i skiver.
  2. Dyp halvdelen af brødet i mælkeblandingen og læg i ét lag nederst i et ovnfast fad. Læg halvdelen af parmaskinken ovenpå, efterfulgt af den ene mozzarellaost. Fordel lidt pesto og halvdelen af basilikumsbladene udover. Drys med salt og peber. Gentag med den anden halvdel af ingredienserne: brød i mælkeblanding, skinke, ost, pesto og basilikum.
  3. Pisk æggene sammen, krydr med salt og peber og hæld massen udover. Fordel også piskefløden udover fadet og stil det på køl natten over tildækket med film.
  4. Bag tærten næste morgen i en 180º varm ovn i ca. 30-35 minutter, til overfladen er gylden.
  5. Spis varm, gerne med tomater til.

Kategorier: Frokost, Morgenmad, Opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!