Snasket brunsviger

brunsviger-1

I spørger, jeg adlyder! Eller I ved, nogle gange i hvert fald, ikke? Jeg har nydt at læse om alle jeres yndlingskager, og hvad I håber at finde i “Sødt, sundere, syndigt” – ikke mindst fordi jeg kan sætte hak ved en meget stor ssl af jeres ønsker! Men en forespørgsel der går igen ret tit er brunsviger, og den er altså ikke i bogen. Hvis jeg skal være ærlig, er brunsviger faktisk ikke rigtigt noget, jeg har særligt meget erfaring med. Det føler jeg, at jeg er nødt til at sige, så I ikke lyncher mig, hvis den ikke er helt, som I forventer. De få gange, jeg dog har smagt det, har det vist været tørt, og det, tror jeg, umiddelbart ikke er hensigten? Ikke desto mindre begav jeg mig her i weekenden ud i at lave en brunsviger, som forhåbentligt kunne komme op på et nogenlunde respektabelt niveau med jeres mel- og sukkerfyldte favoritter!

Jeg arbejdede ud fra en forestilling om, at brunsviger består af en simpel blød gærdej med et snasket sødt karamelagtigt fyld på toppen. Som denne her. Ganske simpelt egentligt. Opskriften, som I får her, blev resultatet, og jeg vil altså vove at påstå, at det er en ret god efterligning! Det er i hvert fald den bedste iteration af de tre, jeg forsøgte i går (den drillede mig lidt denne her opskrift!). Forhåbentligt kan nogle af I mere brunsviger-erfarne typer afprøve den og fortælle mig, om jeg er helt galt på den. Dejen er selvfølgelig lavet uden gær, fordi gær alligevel ikke rigtigt virker uden gluten, men takket være bl.a. loppefrøskaller, æggehvider og æblecidereddike får vi en dej (lidt a la disse boller), som alligevel er tilpas luftig og lettere elastisk. På toppen har jeg smidt (godt med) en karamel af smør, fibersirup gold og sukrin gold. Og 1, 2, 3, så var der brunsviger. Jeg synes, det smager godt, og jeg håber, I vil det samme!

Husk også, at I stadig kan få rabat hos LCHFbutikken.dk til og med tirsdag, hvis I fx mangler et par ingredienser til at føre jeres brunsviger ud i livet – eller hvis I stadig mangler at købe jeres helt eget eksemplar af min bog (ja, lidt salgstale bliver jeg jo nødt til hist og her!)! I kan også stadig nå at deltage i giveaway’en dagen ud.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Snasket brunsviger

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk
8-12 stk

Ingredienser

Til fyldet

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  2. Pisk de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Tilsæt æggehvider og æblecidereddike og bland. Rør til sidst smeltet smør og vand i, så du får en elastisk dej.
  3. Form dejen til et rektangel og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir, gerne i en bradepande af passende størrelse, som kan holde lidt på fyldet. Prik hulninger i dejen med dine fingre.
  4. Kog smør, sukrin gold og fibersirup sammen i en gryde i ca. 5 minutter, eller til det er tyknet tilpas. Pisk xanthangummi i, og fordel oven på din brunsvigerbund. Sørg for at massen kommer godt ned i hullerne - hjælp evt. lidt på vej ved at “hive” i dejen med en ske eller lignende.
  5. Bag i ca. 30-45 minutter (afhænger af ovn og størrelse på brunsviger.
  6. Afkøl let, inden den kan spises.
brunsviger-2

Kategorier: Kage, LCHF opskrifter, Mælkefri, Mormormad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!