Bruschetta med langtidsstegte tomater og frisk mozzarella

Valentine’s Day Tema 2: Ren kærlighed
Lad os sætte stemningen for dig: Der er ild i pejsen, vinen er trukket op, og fra pladespilleren strømmer Barry Whites sexede toner. I stearinlysenes skær er bordet dækket til to.
Det er nu, du slår benene væk under ”that special someone” med denne tre-retters kærlighedsmenu, bogstavelig talt sammensat med en rød tråd – alle tre retter spiller nemlig på farven rød.
Retterne kræver lidt planlægning, og at man kan holde tungen lige i munden undervejs, og vi kan desuden garantere, at det ikke er med denne menu, du opfylder den velkendte svada “6 om dagen”. Men hvis du spiller dine kort rigtigt, er der til gengæld nærmest sikker afkast!
Til forret laver Hjemme hos Xenia lækker bruschetta med langtidsstegte tomater og frisk mozzarella, hvorefter Dronningemad vil imponere med bøf béarnaise med pommes frites – en hovedret, I begge vil elske! Slut af med en hvid chokolademousse med små kugler af hindbærsauce lavet af Copenhagencakes. Man må ikke glemme, at der er en grund til, at både chokolade og bær kan findes på listen over velkendte afrodisiaka.
Held og lykke!

 

Dette er en ret let forret (eller en herlig frokost!), men hvis man ved, at der venter to retter efterfølgende, gør det absolut intet. Mozzarellaen giver en god friskhed som modspil til tomaterne med høj smagskoncentrering. Tomaterne skal langtidssteges – men er man i tidsnød kan man selvfølgelig bruge friske tomater – det giver dog en meget friskere smag, hvilket ikke ubetinget er en fordel, efter min mening 🙂

Hvis man har lyst, kan jeg forestille mig at både avocado og/eller frisk basilikum vil være en fantastisk tilsætning – men jeg er jo også generelt begejstret for alt med avocado 😉

 

Forret til 2/frokost til 1

* 2 skiver godt brød

* 2 tsk olivenolie

* 1 fed hvidløg

* ca. 10 langtidsstegte tomater

* frisk mozzarella (jeg brugte ca. 1/5 af en kugle)

(husk salt og peber, hvis du erstatter med friske tomater!)

 

Rist brødet godt – det skal blive dejligt sprødt, og jo friskere brødet er, jo længere tager det (mere vand, der skal fordampe).

Pensl brødskiverne med lidt ovenolie. Pil hvidløget og halver det. Gnid brødskiverne med hvidløget (fra skærefladen).

Fordel tomaterne på brødskriverne og riv små stykker af mozzarella til ovenpå.

Velbekomme!

7 comments

    1. Tak – det var også herligt!

    1. Nej, guffeliguf 😀

  1. Haps en lækker forret! Der er virkelig intet bedre end langtidsstegte tomater på sprødt brød, mums!

    1. Ja, jeg havde jo sådan set ikke smagt det før, men det var helt bestemt ikke sidste gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *