Bruschetta med langtidsstegte tomater og frisk mozzarella

Dette er en ret let forret (eller en herlig frokost!), men hvis man ved, at der venter to retter efterfølgende, gør det absolut intet. Mozzarellaen giver en god friskhed som modspil til tomaterne med høj smagskoncentrering. Tomaterne skal langtidssteges – men er man i tidsnød kan man selvfølgelig bruge friske tomater – det giver dog en meget friskere smag, hvilket ikke ubetinget er en fordel, efter min mening 🙂

Hvis man har lyst, kan jeg forestille mig at både avocado og/eller frisk basilikum vil være en fantastisk tilsætning – men jeg er jo også generelt begejstret for alt med avocado 😉

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Bruschetta med langtidsstegte tomater og frisk mozzarella

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Forret til 2/frokost til 1

Ingredienser

  • 2 skiver godt brød
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 10 langtidsstegte tomater
  • frisk mozzarella jeg brugte ca. 1/5 af en kugle
  • husk salt og peber, hvis du erstatter med friske tomater!

Sådan gør du

  1. Rist brødet godt - det skal blive dejligt sprødt, og jo friskere brødet er, jo længere tager det (mere vand, der skal fordampe).
  2. Pensl brødskiverne med lidt ovenolie. Pil hvidløget og halver det. Gnid brødskiverne med hvidløget (fra skærefladen).
  3. Fordel tomaterne på brødskriverne og riv små stykker af mozzarella til ovenpå.

Kategorier: Forretter, Frokost, Italiensk, Opskrifter, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!