Burgerboller med sesam

I går holdt jeg burger- og filmaften med min bror – en supergod måde at spendere en lørdag aften på, efter min mening. Og til burgeraften skal der naturligvis burgere til (bare kald mig captain obvious), så det betød, at det endelig var tid for mig at prøve at bage en omgang LCHF-burgerboller. Jeg brugte opskriften fra Tatjanas “Low Carb Lækkerier”, som har fået varme anmeldelser rundt omkring – dog valgte jeg kun at bruge sesamfrø og udelukkede solsikkekernerne, eftersom jeg synes, at sidstnævnte godt kan have en lidt overvældende smag, mens sesam jo passer som fod i hose i en burgerbolle. Og resultatet blev præcist som roserne rundt omkring havde fået mig til at forvente: fantastisk lækkert! Selv min bror som ellers er “normaltspisende”, kunne lide dem. De havde en god konsistens og var “overraskende brødagtige” (citat slut). Alt i alt er det klart nogle, jeg vender tilbage til en anden gang, hvorfor I også får opskriften i et indlæg for sig – i morgen kommer så opskriften på selve burgerne, som – i al beskedenhed – var helt og aldeles fabelagtige. Men mere om det i morgen…

Og det bedste af det hele? Én burger per person var rigeligt, så nu har jeg madpakker til næste uge – win!

Får du brug for (eller lyst til) tømmermændsmad dagen derpå, eller er du sær som jeg?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Burgerboller med sesam

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk


Ingredienser

  • 4 æg
  • 1 dl creme fraiche eller andet surmælksprodukt, fx græsk yoghurt - eller kokosfløde for mælkefri version
  • 1,5 dl sesamfrø ca. 90 g
  • 1/2 dl sesammel ca. 15 g
  • 3 spsk fiberHUSK ca. 30 g
  • 1 tsk sukrin+ kan evt. udelades
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • ekstra sesam til drys

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne sammen til en jævn dej og lad stå og trække i ti minutter, så fibrene kan suge væske til sig.
  2. Forvarm imens ovnen til 180º varmluft.
  3. Sæt dejen i seks klatter på en bageplade med bagepapir og form med våde hænder klatterne til runde og flade boller. Drys med sesamfrø.
  4. Bages i 15-20 minutter.

Kategorier: Brød, Burgers, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!