Burgerboller

Billeder i indlægget opdateret 12/10-11

I dag fik vi lækker, lækker hjemmelavet burger. Jeg laver faktisk sjældent hjemmelavede burgere, men efter at jeg har prøvet denne opskrift, som jeg har fået anbefalet af MissMuffin, kommer det helt sikkert til at ske noget oftere. Opskriften er fra Varm på brød og lun på boller, men den oprindelige opskrift giver 30-35 boller. Det syntes jeg var lige i overkanten, så jeg lavede to en halv gang mindre, så det passede med en pakke gær. Desuden lader jeg dem hæve længere både før og efter, da jeg synes det giver et meget bedre resultat.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Burgerboller

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Forberedelse: 1 time 30 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Samlet tid: 1 time 45 minutter

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 50 g gær
  • 24 g sukker
  • 8 g salt
  • 30 g smeltet smør
  • 720 g hvedemel
  • 120 g sigtemel
  • Sesamfrø til pynt

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Gæren opløses i vandet og resten af ingredienserne røres i. Ælt dejen godt sammen og lad hæve i en time.
  3. Del dejen i 12 stykker, og form hver stykke til en bolle. Læg på to bageplader beklædt med bagepapir og tryk dem flade med en kagerulle. Efterhæves i 30 minutter.

  4. Pensl med æg, mælk eller andet og drys med sesamfrø. Bollerne bages herefter 12-15 minutter.

Kategorier: Brød, Burgers, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!