Disse butterdejspakker var en af komponenterne i min påskefrokost light. Opskriften har jeg fra Stine, men jeg lavede lidt om på den. Blandt andet, valgte jeg at skære firkanterne over og lægge dem sammen om fyldet i stedet for at lægge fyldet ovenpå. Derudover snittede jeg noget iceberg og lagde i bunden.
Jeg syntes, at rejesalaten gav et godt mildt og cremet modspil til den røgede laks. Jeg syntes dog også, at det var lidt fedt i det – hvilket selvfølgeligt ikke er så overraskende, da det består af piskefløde og mayonnaise. Ikke desto mindre kunne jeg godt tænke mig at eksperimentere med en lidt lettere dressing en anden gang. Måske halv mayonnaise og halv creme fraiche eller noget græsk yoghurt fx. Jeg er også blevet ret glad for skyr på det sidste. Nå, tilbage til opskriften. Jeg skriver den, som jeg lavede dem 🙂
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Butterdejspakker med iceberg, røget laks og rejesalat
Ingredienser
- 2 optøede plader butterdej fra frost
- 1 æg
- 1 håndfuld snittet iceberg
- 8 skiver røget laks - jeg mener nok jeg brugte 100 g
- 1,5 dl piskefløde
- 3 spsk mayonnaise - jeg brugte Hellmann's
- citronsaft
- 1 potte dild
- 200 g rejer
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200º varmluft. Rul butterdejen ud til ca. 20x20 cm og skær i fire lige store stykker. Gentag med den anden plade. Læg stykkerne på bageplader med bagepapir og prik med en gaffel. Pensl med det sammenpiskede æg og bag i ca. 15 minutter. Tag ud og køl af.
- Når firkanterne er kolde, skæres de forsigtigt op til to stykker med en skarp kniv - en steakkniv er fx god.
- Pisk fløden til flødeskum. Bland med mayonnaise og rejer og smag til med citronsaft og hakket dild.
- Læg en lille bunke iceberg nederst. Herefter et stykke laks efterfulgt af 1-2 spiskeskefulde rejesalat. Læg låg på og server.