Cæsarsalat

Jeg har længe haft lyst til at lave cæsarsalat, som jo nærmest er det ideelle LCHF-måltid (lavt indhold af kulhydrater, meget fedt), og i mandags oprandt dagen endelig! Incitamentet til langt om længe at få det lavet kom igen fra kogebogen “Viktminskning med LCHF”, som jeg altså virkeligt gerne vil anbefale, hvis du ikke allerede har købt den efter indlægget i går 😉 Der er en lang række opskrifter deri, som jeg har tænkt mig at afprøve, og det er for mig det største kvalitetsstempel af alle, når det kommer til kogebøger.

Nå, men tilbage til mandagens salat. Så vidt jeg ved, indeholder en helt klassisk cæsarsalat bare romainesalat og croutoner – ud over dressingen, som jo blandt andet indeholder parmesanost, forstås. Der findes dog et hav af variationer – og her kommer endnu en. Denne udgave indeholder naturligvis ikke nogle brødcroutoner – til gengæld er der masser af andet lækkert fyld, herunder en lækker marineret kylling, bacon og ost – Åse anbefaler västerbottenost, som jo ikke er sådan ligetil at få fat på herhjemme, så jeg erstattede med prima donna, som klart kan anbefales. Du kan naturligvis også bare bruge parmesan i selve salaten også.

Om dressingen og salaten smager “rigtig”, skal jeg ikke kunne gøre mig klog på – hvis jeg nogensinde har smagt en rigtig cæsarsalat før, har jeg i hvert fald glemt det. Men den i hvert fald smagte fortræffeligt og bliver helt sikkert lavet hos mig igen!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Cæsarsalat

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Opskrift efter Åse Falkman Fredriksons “Viktminskning med LCHF”

Ingredienser

Kylling

  • 3 kyllingebryster
  • 50 g smør
  • 3 spsk soja
  • 1 spsk tørret timian
  • salt og peber

Cæsardressing (giver en stor portion - mere end til 3 portioner)

  • 1 dl koldpresset rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • 1 lille æg eller 1/2 større
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 ansjoser
  • 1 lille fed hvidløg presset
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • 1/2 dl parmesan fintrevet, ca. 10-15 g
  • evt. lidt vand til at tilpasse konsistensen med

Salat

  • 150 g grøn salat jeg brugte en blanding af forskellige typer. Alt kan gå her, selv om romaine vist er det klassiske valg
  • 1,5 dl parmesan eller prima donna
  • 1 pakke bacon

Sådan gør du

  1. Smelt smørret, lad det køle af og bland med soja, timian og salt og peber til en marinade. Mariner kyllingen heri i en times tid.
  2. Forvarm ovnen til 200º varmluft og læg kyllingen på et fad. Steg i ca. 20-30 minutter.
  3. Steg imens baconen sprød - det kan du jo passende gøre i ovnen samtidig med kyllingen.
  4. Sørg for at olie, æg, sennep og citronsaft til dressingen er samme temperatur - jeg opbevarer det hele i køleskabet. Bland alle dressingingredienser med undtagelse af parmesanen i et højt glas (gerne et der fulgte med stavblenderen el.lign.) og blend med stavblenderen, indtil det emulgerer og ligner en lidt tynd mayonnaise. Tilsæt den revne parmesan og blend lidt ekstra. Tilpas konsistensen med vand.
  5. Bland salat og revet ost og fordel på tallerkenerne. Skær kyllingebrysterne i skiver og fordel udover. Gør det samme med baconen. Server med ønsket mængde dressing.

Noter

Kategorier: Frokost, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Salater

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!