Cajunkylling og grøntsagsris med ananas

Cajunkylling og grøntsagsris med ananas

I aften får I igen en opskrift fra Alletiders Kogebog. Denne er endnu en af dem, som jeg fandt interessante, da jeg kiggede opskrifter igennem i søndags. Og resultatet blev heldigvist også godt. Grunden til at jeg syntes godt om opskriften, da jeg så den, er, at den brugte mange forskellige krydderier. Normalt er jeg ikke så god til at eksperimentere med mange forskellige krydderier på en gang, så det var dejligt med lidt incitament 😉

Normalt når jeg koger ris, koger jeg dem i 12 minutter og lader dem derefter hvile lige så længe. I denne opskrift skulle de ikke hvile efter kogningen, men det vil jeg dog anbefale at man sætter tid af til. Om ikke andet bare lige 5 minutters tid under låg, så de kan opsuge en smule væde.

Jeg valgte forresten først at tilsætte grøntsagerne efter risene havde kogt færdigt. Jeg bryder mig ikke om peberfrugter, der er blevet varmet meget længe. Og majs smager af det samme uanset, synes jeg.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Cajunkylling og grøntsagsris med ananas

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

Krydderiblanding:

  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • 0,5 tsk peber
  • 1 tsk paprika
  • 1,5 tsk salt
  • 1/4 tsk timian
  • 1/4 tsk oregano
  • 3 kyllingebryster
  • olie

Grøntsagsris:

  • 2 dl ris
  • 4 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse majs 340 g
  • 1 dåse ananas i ringe 340 g

Sådan gør du

  1. Bland alle krydderierne. Varm lidt olie i en dyb pande eller en gryde og svits kort 1/2 spsk af krydderiblandingen heri. Tilsæt risene og herefter vand og bouillonterning. Læg låg på og lad simre i min. 12 minutter (eller hvor længe de ris, du bruger, kræver).
  2. Opvarm lidt olie på en pande. Smør kyllingebrysterne ind i den resterende krydderiblanding. Start med den ene side, læg kyllingen på den varme pande med denne side nedad og krydr herefter den anden side. Steg ca. 6-8 minutter på hver side - afhængigt af tykkelsen. Pynt kyllingebrysterne med en skive ananas på hver.
  3. Mens risene simrer og kyllingen steger, skæres peberfrugten i små tern. Gør det samme med ananasen med undtagelse af de 3 ringe til pynt af kyllingen. Hæld lagen fra majsene. Når risene er færdigkogt blandes grønsagerne og ananas i samt ca. 1 dl af ananassaften. Lad væden koge ind i et par minutter.
Cajunkylling og grøntsagsris med ananas

Kategorier: Efterår, Hovedretter med fjerkræ, Internationale retter, Mælkefri, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!