Cake pops eller “kage-popper”

I går passede jeg som nævnt min fætter på 2 1/2 og kusine på 10. Og eftersom min bror hjalp til, havde jeg mulighed for at koncentrere mig lidt mere om min kusine, end jeg normalt har mulighed for, når jeg også skal holde øje med den lille bisse. Derfor besluttede jeg mig for at lave cake pops sammen med hende. Officielt laver man dem jo med kagerester, så vidt jeg er orienteret, men for et stykke tid siden så jeg hos Linn (aka. Frk. Kræsen), at hun havde lavet en version hvor selve “popperne” blot bestod af oreos og flødeost. Det noterede jeg mig straks, og det var virkeligt nyttigt i dag. Fordi det sjove er jo netop at pynte dem, ikke! En anden gang tror jeg, jeg vil rulle kuglerne, sætte dem på pinde og lige lad dem stå lidt på køl inden man pynter videre. De har en tendens til hurtigt at blive bløde og glide af pindene. En anden ting er, at jeg tror det er en fordel med rigtige cake pop-pinde. Jeg brugte bare grillspyd, men jeg tror de vil sidde bedre fast på nogle lidt større pinde, som ikke bare kan glide igennem. Det er bl.a. grunden til at nogle af cake pops’ene på billedet har en ekstra støtte-pind 🙂 Men når det er sagt, var det et rigtigt hyggeligt projekt, og de smager også herligt – i hvert fald hvis man kan lide oreos, hvilket jeg elsker!

Min bror fandt desuden på en fin måde at have dem stående til tørre på. Jeg havde først forsøgt med sølvpapir over en bradepande, som jeg har set et eller andet sted, men da det ikke fungere, foreslog jeg små glas – og min bror hittede ud af at clementinskræller er gode til at holde dem på plads. Og dem havde vi rigeligt af, da min lille fætter er et clementinmonster 😀

Man kan selvfølgelig pynte med lige hvad man vil. Vi havde købt en blandet krymmelboks fra Dr. Oetker og en blå fra samme sted. Derudover brugte vi både lys og hvid chokolade. Mørk er også lækkert, men jeg lod flertallet bestemme, og de andre stemte altså for de lyse varianter 🙂

 

Ca. 20 stk.

Til popperne:

* 2 ruller oreos

* 200 g flødeost, fx Philadelphia (ikke light)

 

Til pynt:

* ca. 200 g chokolade af valgfri variant

* krymmel, kokosmel, farvet sukker, hakkede nødder eller andet

 

Desuden:

* Pinde, grillspyd kan til nøds gå, men jeg vil anbefale nogle tykkere pinde

* Små glas eller andet de kan stå til tørre i. Alternativt kan man stille dem til tørre på bagepapir, med pinden opad

 

Hak oreos helt fint i en foodprocessor eller knus med håndkraft. Bland godt sammen med flødeosten, og stil på køl i ca. 1 time til 2, til massen er kold og nem at forme.

Rul massen til kugler ca. på størrelse med bordtennisbolde og sæt på pinde. Vend i smeltet chokolade og drys med valgfri pynt.

Sæt til tørre i små glas eller lignende og stil igen koldt til de skal spises.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *