Cannelloni med ricotta og spinat

 

Så fik jeg langt om længe prøvet denne opskrift på cannelloni, som jeg har haft liggende i umindelige tider… eller i hvert fald i et par måneder. Og nej, jeg fandt ikke cannelloni-rør, selvom jeg var den halve by rundt, men så brugte jeg bare friske lasagneplader, og det fungerede i og for sig også fint. Selvom de måske godt kunne være blevet lidt pænere og runde 🙂

Jeg lavede cirka halvanden portion af fyldet, tror jeg. Og eftersom jeg kun havde købt en bøtte ricotta, spædede jeg til med flødeost. Umiddelbart tænkte jeg ikke over det, men ricotta er vel i princippet også bare en slags flødeost, er det ikke?

Faktisk er det en overraskende hurtig ret at lave. Damp spinaten, bland med ricotta, fyld i pasta, læg i fad, tomatsauce og ost over og så bare i ovnen i 20 minutters tid. Man kunne nok også sagtens lave den på lasagneform, hvis man foretrækker det. Smagen er i hvert fald nok den samme, og så bliver det formentlig bare endnu hurtigere at lave 😀

Som anbefalet i opskriften brugte jeg Coops færdige tomatsauce Sugo della Casa. Men jeg ved altså ikke hvad det er med de færdige saucer – de har en eller anden syrlig-sødme, som jeg bare ikke bryder mig om. Det gled fint ned i går sammen med alt det andet, men næste gang tror jeg altså jeg hellere vil bruge lidt længere tid og lave min egen sauce. Men en færdigsauce kan ikke desto mindre fint bruges i en håndevending.

 

4 portioner

* 1 pakke friske lasagneplader (ca. 7-8 stk) eller 14-16 cannelloni-rør

* 450 g helbladet frossen spinat

* 1 spsk smør

* 3 fed hvidløg

* 1 grøntsagsbouillonterning

* 350 g ricotta (eller 250 g + 100 g flødeost – så får man ikke ricottarester 🙂 )

* 1 flaske tomatsauce, fx Sugo della Casa fra Coop

* 100 g friskrevet emmentaler, eller anden revet ost

* 20 g friskrevet parmesan

* friskkværnet peber

 

Som tilbehør:

* en grøn salat

 

Forvarm ovnen til 200º varmluft.

Hak hvidløgene fint. Smelt smørret på en pande, svits hvidløg kort heri og tilsæt den frosne spinat. Lad den dampe under låg sammen med bouillonterningen, til det er helt optøet. Fjern så låget, og lad det simre indtil alt væsken er fordampet.

Lad spinaten køle lidt af og bland den så med ricottaen. Klip lasagnepladerne i halve, så du har en bunke kvadrater. 

Hæld lidt sauce i bunden af et ovnfast fad. Rul nu cannellonierne med en skefuld fyld på hver og læg dem tæt sammen i fadet med lukningen nedad. Hæld resten af saucen ovenpå, drys med emmentaler og parmesan og krydr med peber. 

Bag i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er fint smeltet og gylden.

Lav imens en salat, som I spiser til. Jeg lavede en af hjertesalat, revne gulerødder og majs, da jeg foretrak en enkel og frisk dertil, men lav hvad I bedst kan lide 😀

6 comments

  1. Det ser virkelig godt ud. tror jeg vil prøve den opskrift en af dagene. Mmm bliver helt sulten

    1. Det synes jeg helt sikkert du skal – og lad mig gerne vide hvordan det går 🙂 Det er i hvert fald en superlækker og nem ret, så bare kom i sving 😀

  2. Nu skal jeg altså også snart prøve at lave det, har haft lyst til det så længe! Nu ved jeg ikke om er en Irma i nærheden af dig, men min lokale har i hvert fald canneloni-rør altid 🙂

    1. Det synes jeg i hvert fald du skal – det er så lækkert. Men smagsmæssigt er det jo ikke meget anderledes end lasagne fx 🙂 Vi kiggede faktisk i Irma, og der havde de det ikke – i hvert fald ikke den dag. Eller også kunne min mor bare ikke få øje på det 😉

  3. Så fik jeg lavet retten. Var i SuperBrugsen kun fordi jeg tænlte at de ville have ricotta og friske lasagneplader. Men ak, intet held der. Så ricottaen blev udskiftet fuldstændigt med Philidelphia. Kogte de tørrede lasagneplader jeg havde i forvejen. Det tog godt nok lidt tid, men det blev rigtig godt i sidste ende. Lavede tomatsaucen selv i stedet for den færdig købte. Men en rigtig god opskrift, den skal helt sikkert prøves igen. Bare med friske lasagneplader hehe.

    1. Jeg købte også ind i SuperBrugsen, og til trods for at de ikke havde cannellonirørene, som jeg ville have haft, havde de både ricotta og lasagneplader. Ærgerligt at du ikke kunne finde det – især de friske lasagneplader, da det lyder en smule omstændeligt at stå og koge dem inden. Men godt at du kunne lide det, ikke desto mindre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *