Cheesecakebrownie med hindbær

De af jer, der har fulgt mig et stykke tid, ved efterhånden, at jeg benytter enhver mulighed for at bage kage eller lave dessert. Jeg eeeelsker det! Men det er altså sjældent noget jeg gør i, når jeg “bare” er mig selv, og så er det jo fint, at jeg en gang imellem ikke bare er mig selv 😉 I fredags holdt jeg jo bearnaise-gilde med min familie, og ingen hovedret uden dessert (så er det jo bare aftensmad :D) Jeg vidste, at jeg ville lave en mere dessert-agtig kage – og gerne en god og saftig en af slagsen, da min bror af en eller anden grund havde fået en idé om at korn- og sukkerfrie kager kun kunne være tørre. This will not stand!, tænkte jeg for mig selv og kreerede en fantastisk, vidunderlig og laber cheesecakebrownie.

Jeg har tidligere lavet en cheesecakebrownie – dog med sukker og mel og andet godt – så jeg vidste, at det er lækkert. Jeg vidste dog også, at jeg gerne ville lave en LCHF-version. Det måtte jo være nemt, tænkte jeg. Og det var det faktisk også! Som browniedel brugte jeg den samme chokoladekage som her, og cheesecaken lavede jeg bare på samme måde som i den gamle opskrift – dog uden sukker naturligvis. Og så smed jeg nogle friske hindbær i, inspireret af Dittes opskrift her, som gav et herligt syrligt modspil til det søde. Yum, siger jeg bare!

Cheesecakebrownie med hindbær
1 bradepande - eller 1 stor springform (i sidste tilfælde bliver det en høj kage, og så skal den bage længere end angivet)
Print
Brownie
  1. * 200 g chokolade (jeg brugte 100 g 86% og 100 g 70% - du kan også bruge steviasødet for en helt sukkerfri kage)
  2. * 200 g smør
  3. * 100-150 g sukrin gold
  4. * 30 g kakaopulver af god kvalitet (alternativt 1 tsk fedtreduceret mandelmel)
  5. * 6 æg
Cheesecake
  1. * 400 g flødeost (ikke light!)
  2. * 2 æg
  3. * 1 spsk vaniljepulver (eller kornene fra 1 vanillestang)
  4. * 50-75 g sukrin+ (pulveriseret)

  5. * 125 g friske hindbær
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  2. Smelt chokolade og smør sammen i en gryde. Rør herefter kakaopulver og sukrin gold i og sørg for, at det bliver opløst og rørt ud. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af, min. 5 minutter. Lav evt. flødeostemassen imens. Når chokolademassen er tilpas afkølet, piskes æggene i ét ad gangen.
  3. Pisk flødeost, æg, vanillepulver og pulveriseret sukrin+ sammen med en elpisker.
  4. Pensl en bradepande (30x40 cm) med lidt smagsneutral olie, smør den med smør eller beklæd med bagepapir. Hæld browniemassen i og cheesecake-massen ovenpå. Brug en teske eller lignende til at "marmorere" de to lag.
  5. Pynt med de friske hindbær. Fordel dem jævnt over hele kagen.
  6. Bag kagen i 35-40 minutter eller til den lige netop er fast, når du prikker til den med fingeren.
  7. Lad kagen stå på køl natten over (eller bag den som det første om morgenen, og server den om aftenen). Kagen kan også fint fryses og serveres efter optøning.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

36 comments

  1. Elsker dine gode ideer til lækre kager. Jeg har slet ikke den der sukkertrang, som plagede mig før i tiden. Så nu kan jeg vitterligt nyde et lækkert stykke kage, i stedet for bare at køre det ned i store mængder – hvilket altid har været tæt forfulgt af negative tanker om, hvor idiotisk det var.

    Og nej, korn- og sukkerfrie kager behøver absolut ikke at være tørre og kedelige! Man skal bare tænke ud af boksen 😀

    1. Tak 😀 Jeg får den ind imellem, men det er overhovedet ikke så slemt som før, så jeg kan sagtens modstå det 🙂 Nu bager jeg kun, hvis der er en anledning, hvor jeg ligesom synes, at kage “hører sig til” 🙂

  2. Uhm. den ser da alt for lækekr ud!

    1. Mange tak, Marie Silje – det var den bestemt også 🙂

  3. Mums! Det ser virkelig lækkert ud! 🙂

    //Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

    1. Tak, Emilie, det er jeg glad for, at du synes 😀

  4. Nej nej nej, hvor er det lækkert altså! Den ryger direkte ind på min to-do-liste! 😀

    1. Det bliver du glad for, kan jeg afsløre 😉

  5. Skal der virkelig kun 1 TSK mandelmel i???

    1. Jep. Mandelmelet fra Funktionel Mad suger rigtigt meget væske, og det er kun lige for at holde en anelse sammen på den. Man kan tilsætte mere for en mere kage-agtig konsistens, men jeg kan godt lide, når brownien er rar og klæg 😉

      1. Ja jeg kender godt mandelmelet… men synes nu ikke det suger nær så meget som kokosfibrene. Men jeg skal da helt sikkert prøve din kage:) Ser jo fantastisk ud.

        1. Nej, de suger nok ikke helt lige så meget. Du kan også sagtens bruges kokosfibre i stedet, hvis du kun har én af de to – eller udelade som sagt 🙂
          Jeg håber du kan lide det (jeg kan næsten ikke se, at det modsatte er muligt)! 😀

  6. ååååååååååååååååååh sidder her og bander over at chokoladen er spist af teenageren. Jeg har tidligere lavet en brownie med flødeost men din lyder virkelig god.
    http://fede-tider.blogspot.dk/2012/02/brownies-revisited.html

    1. Tak Henriette – den var også ret fantastisk, hvis jeg selv skal sige det 😉 Men ærgerligt at du ikke har chokolade i huset – personligt kan jeg (heller?) aldrig have noget på lager, så bliver det spist med det samme 😉

  7. Man o man, den kage er godt nok smuk, i forhold til hvor enkel den ser ud til at være med de få ingredienser! Lækker, lækker. Må prøves 🙂

    1. Og det betyder nemlig bare virkeligt meget, at det er pænt at se på også 😀 Jeg synes helt sikkert, du skal prøve den!

  8. Hej

    Oh, den kage skal prøves. Wow, den ser simpelthen så lækker ud. Jeg har dog et enkelt spørgsmål: kan man smage den store mængde sukrin – altså den der isende, kolde bismag? 200 gram virker som meget, nemlig?

    1. Mange tak 😀
      Og nej, det synes jeg overhovedet ikke. Der er jo også “normalt sukker” fra chokoladen, som er med til at balancere smagen. Og derudover synes jeg faktisk personligt ikke at 200 g er så forfærdeligt meget til en hel bradepande – men det er måske en smagssag afhængigt af hvor følsom man er overfor sukrins bismag? Du kan evt. smage til, mens du laver de to deje – det gjorde jeg, så kan man bedre styre sødmen – og måske du vil have det mindre sødt end jeg, når det kommer til stykket 🙂

  9. Hold da op – det var simpelthen SÅ lækker en kage! Jeg fik lige smagt på den da den lige kom ud af ovnen, og der var jeg faktisk ikke imponeret – men når den havde stået på køl, og ligesom samlet sig lidt, så var den helt fantastisk! Jeg serverede den med is og hindbærcoulis, som jeg fandt ved en af dine andre opskrifter. Det var et hit 😀 ..
    /Christina

    1. Mange tak, Christina, det er jeg superglad for at høre! Jeg har netop serveret kagen for mine kollegaer i dag og der var vist også udbredt tilfredshed! 😀
      Men du har ret, den skal helt sikkert serveres afkølet, ellers kommer den ikke til sin ret. Dejligt at du også nåede at opdage det 😀 Og så lyder det bestemt heller ikke dårligt med is og hindbærcoulis til, mmmhh… godt jeg lige har et enkelt stykke tilbage selv også ;D
      ~Xenia

  10. Du skriver kakaopulver ELLER mandelmel? Jeg har ikke mandelme – ved godt at finthakkede mandler ikke er helt det samme, men ville det kunne være et alternativ – og mht kakaopulveret, kan det erstatte mandelmelet?

    Er lidt i tvivl – men god ser den ud og jeg vil gerne servere den for mine gæster i morgen (lørdag d 25/10)

    1. Hej Johanne
      Ja, nemlig, kagen har godt af lidt tørt “mel-agtigt”, og det kan enten mandelmel eller kakaopulver klare. Personligt foretrækker jeg kakaopulver, da det giver en endnu mere intens chokoladesmag 🙂 Så brug du bare kakaopulver – fintmalede mandler gør nemlig desværre ikke det samme.
      Jeg håber, det bliver et hit, og at dine gæster kan lide den 😀

  11. Den kage ser helt fantastisk ud!!!
    Men den lidt sparsommelige del af mig siger også, at den koster sit i indkøb.
    Jeg må prøve den af ved en særlig lejlighed 🙂

    1. Ja, det er ikke den billigste kage i ingrediensindkøb, så det er nok ikke en “hverdagskage”, hvis der findes sådan en term 🙂

  12. Kan man erstatte sukrin med kokossukker? 🙂

    1. Jep, det kan du sagtens 🙂 Bare husk, at sukrin+ søder dobbelt så meget som alm. sukker (og kokossukker), så der skal du bruge dobbelt mængde 🙂

  13. Hej Xenia,
    Jeg er ved at planlægge fødselsdags middag og tænkte dette ville være en perfekt dessert 😀 Men tror du ikke man godt kan ‘nøjes’ med de frosne hindbær? Har nemlig lige en pose i fryseren der snart burde bruges 😉

    1. Ork ja, gør du bare det – måske de safter lidt mere, men jeg tror stadig sagtens det kan gå. Alternativt kan du tø dem op først, så du kan si det værste væske fra 🙂 Lad mig gerne vide, hvordan det går 😀

      1. Will do – jeg mangler dog sukrin kan jeg se (men skal alligevel have lidt forskelligt fra lchf butikken), tænker dog det er lidt meget med både plus og gold (da jeg har den alm), hvilket en ville du vælge at købe mellem de to 🙂

        1. Hm, jeg bruger jo faktisk begge sådan afhængigt af formål. Hvis vi snakker lige denne kage, ville jeg nok vælge sukrin+ faktisk, mest fordi det ser “pænest” ud i den hvide ostemasse. Ellers skal du i stedet købe noget steviapulver, så du kan blande din egen sukrin+ ud fra det alm. sukrin – det er billigere i længden 🙂 Men hvis du kan overskue det økonomisk, ville jeg faktisk anbefale, at du køber begge 😀

          1. Arh tak – så må jeg vidst hellere ofre lidt ekstra klejerne (og få fri fragt, det er som om det virker billigere at købe mere end at betale for fragt 😉 )

          2. Haha, ja, jeg køber også altid selv nok til at få den ekstra fragt med! Det virker som om, man får mere får pengene på den måde! 😀

  14. Nøj hvor lækkert! Den perfekte kage til min mands fødselsdag på lørdag! Kan ikke vente! 😀

    1. Den kan varmt anbefales! Håber, den falder i god jord 😀

  15. Pokkers! Jeg har kun alm sukrinmelis – kan det bruges??? Eller evt bare flormelis, det gør mig ikke noget at den ikke er sukkerfri, jeg egentlig bare rigtig gerne lave den her kage 😀
    ….til min fødselsdag i morgen 😮

    1. Nu ved jeg ikke, om det er for sent, men du kan altid erstatte de forskellige sukrintyper med hinanden, no problem! Eller med alm. sukker, hvis du ikke har noget problem med det heller 🙂
      Tillykke med dagen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *