Cheesecakebrownie med hindbær

De af jer, der har fulgt mig et stykke tid, ved efterhånden, at jeg benytter enhver mulighed for at bage kage eller lave dessert. Jeg eeeelsker det! Men det er altså sjældent noget jeg gør i, når jeg “bare” er mig selv, og så er det jo fint, at jeg en gang imellem ikke bare er mig selv 😉 I fredags holdt jeg jo bearnaise-gilde med min familie, og ingen hovedret uden dessert (så er det jo bare aftensmad :D) Jeg vidste, at jeg ville lave en mere dessert-agtig kage – og gerne en god og saftig en af slagsen, da min bror af en eller anden grund havde fået en idé om at korn- og sukkerfrie kager kun kunne være tørre. This will not stand!, tænkte jeg for mig selv og kreerede en fantastisk, vidunderlig og laber cheesecakebrownie.

Jeg har tidligere lavet en cheesecakebrownie – dog med sukker og mel og andet godt – så jeg vidste, at det er lækkert. Jeg vidste dog også, at jeg gerne ville lave en LCHF-version. Det måtte jo være nemt, tænkte jeg. Og det var det faktisk også! Som browniedel brugte jeg den samme chokoladekage som her, og cheesecaken lavede jeg bare på samme måde som i den gamle opskrift – dog uden sukker naturligvis. Og så smed jeg nogle friske hindbær i, inspireret af Dittes opskrift her, som gav et herligt syrligt modspil til det søde. Yum, siger jeg bare!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Cheesecakebrownie med hindbær

Ingen bedømmelser endnu

Antal: bradepande


Ingredienser

Brownie

  • 200 g chokolade jeg brugte 100 g 86% og 100 g 70% - du kan også bruge steviasødet for en helt sukkerfri kage
  • 200 g smør
  • 100-150 g sukrin gold
  • 30 g kakaopulver alternativt 1 tsk fedtreduceret mandelmel
  • 6 æg

Cheesecake

  • 400 g flødeost
  • 2 æg
  • 1 spsk vaniljepulver eller kornene fra 1 vanillestang
  • 50-75 g sukrin+ malet til melis

Desuden

  • 125 g friske hindbær

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  2. Smelt chokolade og smør sammen i en gryde. Rør herefter kakaopulver og sukrin gold i og sørg for, at det bliver opløst og rørt ud. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af, min. 5 minutter. Lav evt. flødeostemassen imens. Når chokolademassen er tilpas afkølet, piskes æggene i ét ad gangen.
  3. Pisk flødeost, æg, vanillepulver og pulveriseret sukrin+ sammen med en elpisker.
  4. Pensl en bradepande (30x40 cm) med lidt smagsneutral olie, smør den med smør eller beklæd med bagepapir. Hæld browniemassen i og cheesecake-massen ovenpå. Brug en teske eller lignende til at "marmorere" de to lag.
  5. Pynt med de friske hindbær. Fordel dem jævnt over hele kagen.
  6. Bag kagen i 35-40 minutter eller til den lige netop er fast, når du prikker til den med fingeren.
  7. Lad kagen stå på køl natten over (eller bag den som det første om morgenen, og server den om aftenen). Kagen kan også fint fryses og serveres efter optøning.

Kategorier: Dessert, Efterår, Favoritter, Gæstemad, Kage, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!