Chicken Parmesan / Pollo Alla Parmigiana / Parmesankylling

chickenparmesan7

Jaja, kært barn har mange navne, er det ikke sådan? 😉

En af mine kollegaer siger ofte, at al min mad herinde er gul. Det ved jeg nu ikke, om jeg som sådan er enig i, men nu skifter vi i alle tilfælde til rød, kan jeg mærke. Men sådan går det, når man har en rest tomatpassata, der gerne skal bruges. Chicken Parmesan er endnu en af de retter, som jeg længe gerne har ville prøve, men som af uvisse årsager er blevet udskudt gang på gang…på gang. Det er vist oprindeligt en italiensk ret (Pollo Alla Parmigiana), men jeg kender den primært fra amerikanske blogs og ditto popkultur. Retten nævnes i hvert fald ofte i diverse serier og film, synes jeg, så det må være en populær én. Og det kan jeg i øvrigt godt forstå, skal lige nævnes! Lækker kylling i sprød panering, med en rar, cremet og sødmefyldt tomatsovs – og godt med lækker smeltet ost! What’s not to love?!

Pga. rettens popularitet findes der jo noget nær en mulliard opskrifter på nettet. Jeg endte med at tage udgangspunkt i denne, hvor kyllingen er ovenpå tomatsaucen i stedet for det omendte, hvilket lød lidt smartere. I min optik virker det bare en anelse fjollet at bruge tid på at panere og stege kyllingen blot for at overdynge den med sauce efterfølgende. Men det kan være mig, der er sær, det er set før 😛 Min kylling er i øvrigt paneret i pofiber og parmesan i stedet for pankoraspen – og det blev et superfint resultat! Sprødt og lækkert, så det kan kun anbefales! Hvis du ikke har pofiber og endnu ikke er blevet overtalt til at anskaffe dig det, kan det erstattes af fx mandelmel eller kokosfibre. Men hvor pofiber jo er smagsneutralt, må du til gengæld nok leve med smagen af kokos eller mandel, hvis du går den vej 😉

Jeg serverede min parmesankylling med frisk spinat på førstedagen og smørstegt savojkål med ekstra parmesan på andendagen. Begge dele var lækre på hver sin vis. Spinaten var lækker og frisk og ekstra rar som afslutning på en sommerdag, hvor jeg havde været på den herligste skovtur. Kålen var skøn, fordi jeg dels elsker-elsker-elsker smørstegt kål, og så er jeg generelt nok bare mere fan af tilberedte grøntsager end rå. Hver sin smag, og begge forslag kan gå! Gør, som du foretrækker – men lav gerne kyllingeretten under alle omstændigheder. Det er nemt og det hele værd!

chickenparmesan5

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Chicken Parmesan

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

Kylling

  • 2 kyllingebryster
  • 1 æg
  • 1 dl pofiber
  • 20 g revet parmesan
  • 1/2 tsk tørret rosmarin
  • 1/2 tsk tørret timian
  • olivenolie/smør til stegning

Tomatsauce

  • 50 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2,5 dl tomatpassata/mosede tomater
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk sukrin+
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

Desuden

  • 50 g revet mozzarella
  • 20 g revet parmesan

Til servering

  • frisk spinat eller evt. squashgetti eller anden grøntsagsspaghetti eller smørstegt kål
  • frisk persille

Sådan gør du

  1. Pisk ægget i en dyb tallerken. I en anden dyb tallerken blandes pofiber, parmesan, rosmarin og timian.
  2. Bank kyllingen flad og krydr med salt og peber. Vend først i lidt pofiber. Vend herefter i æg og derefter i parmesan-pofiber-blandingen. Tryk paneringen godt fast på kyllingen.
  3. Steg fileterne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne og sprøde. Du kan også dryppe lidt olivenolie over og bage dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter - det gjorde jeg, men næste gang vil jeg stege dem på panden.
  4. Forvarm ovnen til 230-250º varmluft.
  5. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  6. Smelt smørret sammen med olie i en sauterpande eller gryde. Svits løg og hvidløg heri, til de er klare, bløde og svagt karamelliserede.
  7. Tilsæt så tomatpassata, tomatpure, oregano, sukrin+, fløde og salt og peber efter smag. Lad saucen simre og tykne.
  8. Hæld saucen i et ovnfast fad. Læg kyllingen ovenpå, og top med revet mozzarella og parmesan.
  9. Bag i ovnen, til saucen småbobler, og osten er gylden.
  10. Server oven på frisk spinat eller andet grønt efter valg. Pynt med persille.
chickenparmesan-collage
chickenparmesan1
chickenparmesan6

Kategorier: Gæstemad, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, Italiensk, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!