Chicken Tikka Masala

Det er altså ikke altid lige let at finde på, hvad man skal lave at spise. Det kender alle vel. Når jeg er hjemme hos min mor og bror og spørger min bror hvad jeg skal lave til aften, er hans standardsvar: “Mad”. Ikke særligt hjælpsomt, vel? 😉 Så da jeg spurgte i mandags, og han rent faktisk gav et ordentligt svar, nemlig en indisk ret med ris, var jeg ikke sen til at slå til. Valget faldt på Chicken Tikka Masala, som jeg kunne huske at have set hos Newyorkerbyheart. Ligesom Birthe lavede jeg pandebrød til, jeg brugte dog min egen standardopskrift.

Som jeg også har nævnt før, har jeg altid lidt svært ved at finde på grøntsager, der passer til de indiske retter. Jeg ved ikke hvorfor. Måske er det som udgangspunkt slet ikke grøntsager i Tikka Masala, men jeg valgte at koge nogle revne gulerødder sammen med risene og tilsætte nogle frosne ærter til saucen. Det fungerer i hvert fald altid 🙂 Alt i alt blev det en ganske fin ret. Næste gang tror jeg, jeg vælger at blende hvidløg, løg og ingefær, da især ingefær nogle gange knaser lidt på en ikke så god måde, synes jeg. Derudover rakte mængden i vores familie kun lige med nød og næppe til fire – min bror havde en ven på besøg. Så umiddelbart vil jeg anbefale, at man, hvis man er fire voksne, laver lidt mere. Ellers burde det i hvert fald række fint til tre personer.

Husk desuden, hvis I laver det, at kyllingen meget gerne skal marinere natten over 🙂

Udskriv
Chicken Tikka Masala

Opskrift efter Newyorkerbyheart

Antal: 4 portioner
Ingredienser
  • 500 g kylling
Marinade
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 3 fed hvidløg 1 spsk hakket
  • 10 g frisk ingefær 1 spsk hakket
  • 1 lime saften herfra
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk cayennepeber
Sauce
  • 2 spsk olie
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 7 g frisk ingefær 2 tsk hakket
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 tsk gurkemeje
  • 30 g mandler
  • 4 dl vand
  • 1 dl madlavningsfløde
  • salt og peber
  • 300 g grønne ærter fra frost
Ris
  • 4 dl basmatiris
  • 7 dl vand
  • 2-3 gulerødder groftrevne
  • salt
Sådan gør du
  1. Skær kyllingen i strimler, hak hvidløg og ingefær til marinaden og bland sammen med de resterende ingredienser. Lad det stå i en skål med låg eller en lukket pose i køleskabet mindst natten over til det skal bruges aftenen efter. Rør evt. i det indimellem, så smagen fordeler sig.
  2. Forvarm ovnen til 200º varmluft. Kyllingen lægges i et fad, og når ovnen er varm, steges det i ca. 12 minutter.
  3. Smut mandlerne og hak dem meget fint.
  4. Sæt risene over og kog dem ca. 12 minutter. Lad trække 12 minutter efterfølgende.
  5. Hak løg og hvidløg og ingefær fint - løgene skal holdes for sig - evt. i blender, minihakker, foodprocessor el.lign. Opvarm olien på en pande og svits løg heri ved lav varme til de er gennemsigtige. Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpure og svits til der begynder at dufte af hvidløg og ingefær. Tilsæt nu gurkemeje, finthakkede mandler og vand og lad retten koge i ca. 5 minutter. Tilsæt den stegte kylling og ærter og varm igennem til retten småkoger igen. Tilsæt fløde, smag til med salt og peber og evt. sukker.
  6. Server med de færdige ris og evt. pandebrød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *