Chili sin carne

Halløj, kan I huske mig? Det er mig, der plejede at blogge tit og ofte om mad og lignende her på adressen. P.t. lader jeg til at have forsømt jer lidt, men jeg håber ikke at I tager mig det ilde op – det sker vel for selv de bedste 😉 Men eftersom i dag, den 1. oktober (duh!), er International Vegetardag, tænkte jeg, at denne opskrift ville passe som fod i hose, hvis jeg fik taget mig sammen til at udgive den i dag. Så det gør jeg! (jep, lige på et hængende hår)

I årenes løb har jeg efterhånden fået prøvet en del forskellige vegetariske chili con/sin carner. Og det, der – desværre, efter min mening – er kendetegnende for mange af dem er, at de har en tendens til at være ret vandede i dem. I modsætning til en klassisk chili con carne, hvor konsistensen, så vidt jeg husker, er nærmest grødagtig med meget lidt luft mellem ingredienserne, ligner de vegetariske versioner, jeg har prøvet, mere tomatsupper med fyld. Hvilket også er godt, men hver ting til sin tid. Så da jeg så Emilys opskrift for nyligt, vidste jeg, at jeg måtte afprøve den snarligst. Den så nemlig ud til at have en herlig konsistens!

Smagsmæssigt var den også ganske fin, om end den var lidt til den “tomatede” side – en smagsnuance, jeg altid har voldsomt svært ved at få tilsmagt mig væk fra. Der var et godt forhold mellem grøntsager, sauce, bønner og bulgur, og alt i alt ville jeg ikke tøve med at anbefale denne opskrift til andre, der har samme konsistensmeninger, som jeg 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Chili sin carne

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 1 stort løg eller 2 mindre
  • 1 étfedshvidløg
  • 1 rød chili
  • olivenolie
  • 4-6 gulerødder ca. 250 g
  • 1 bakke champignoner ca. 250 g
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse baked beans
  • 1 tsk kanel udelad evt., hvis du synes det virker malplaceret, men det giver en fin dybde
  • 2-3 tsk spidskommen
  • 1-2 tsk chilipulver efter smag
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 dåser røde kidneybønner
  • 2 dl bulgur gerne grov
  • salt og peber + lidt sukker
  • evt. chilisauce eller lignende

Tilbehør:

  • grøn salat
  • majs

Sådan gør du

  1. Hak løg, hvidløg og chili fint. Fjern kernerne fra chilien, hvis du ikke er god til meget stærk mad.
  2. Opvarm olivenolie i en stor gryde og svits løg, hvidløg og chili heri ved mellem varme i ca. 5 minutter. De skal blive klare og må ikke tage farve.
  3. Skær imens gulerødder og champignoner i tern. Tilsæt herefter også disse grøntsager og svits indtil al væsken fra champignonerne er fordampet. Tilsæt evt. 1 tsk salt for at hjælpe processen på vej.
  4. Hæld tomater og krydderier ved, og bring i kog. Lad simre under låg i ca. 15 minutter.
  5. Tilsæt så baked beans samt drænede og skyllede kidneybønner. Lad simre yderligere 15 minutter.
  6. Smag retten til med salt og peber og evt. ekstra chilipulver eller -sauce. Rør bulguren i, læg låg på og lad simre i 10-15 minutter, indtil bulguren er mør.
  7. Server med en salat af grøn salat og majs eller andet. Du kan også spise brød til.

Kategorier: Efterår, Internationale retter, Mælkefri, Vegetarisk, Vinter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!