Chokoladecupcakes med kakao- og creamcheese-frosting

I onsdags fyldte min lillebror (som pludselig ikke er så lille længere og nok egentlig aldrig rigtigt har været det) 18 år. Derfor havde han forespurgt, om jeg ville komme hjem tirsdag aften og bage cupcakes til hans klasse. Og har jeg nogensinde sagt nej til muligheden for at bage? Okay ja måske, men i dette tilfælde sagde jeg i hvert fald ja.

Han valgte selv, at det skulle være chokoladecupcakes med frosting. Jeg foreslog dog, at vi brugte frostingen fra den lækre browniekage, da jeg meget bedre kan lide creamcheese-frosting end “den originale” lavet på smør. Og resultatet blev helt fantastisk lækkert! Absolut en anbefalelsesværdig og mundvandsfremkaldende cupcake!

Det er i sandhed chokolade med chokolade på. Men det gør ikke mig noget, så længe det er chokolade. Opskriften på selve cupcakesene kommer fra MissMuffin (men, shhh, jeg fordoblede faktisk chokoladeindholdet – ja, jeg er en chokoladegris).

Vi bagte 36 stk, men jeg skriver kun mængder på til 12-14, da det er en lidt mere anvendelig mængde sådan i hverdagen, hvis I spørger mig.

Udskriv
Chokoladecupcakes med kakao- og creamcheese-frosting


Antal: 12 cupcakes
Ingredienser
  • 60 g smør blødt
  • 185 g sukker
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 1/4 liter kærnemælk
  • 2 spsk kakaopulver
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 100 g chokolade grofthakket
Frosting
  • 50 g smør blødt
  • 15 g kakaopulver
  • 150 g flormelis
  • 100 g flødeost
  • evt. lidt hvid chokolade til pynt
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 180º varmluft.
  2. Smør og sukker piskes godt sammen. Hvedemel, vaniljesukker, natron og kakao blandes. Rør skiftevis kærnemælk og de tørre ingredienser i dejen. Vend chokoladestykkerne i mel, så de ikke synker til bunds, og vend dem i dejen.
  3. Fordel 12 papirmuffinsforme i en aluminiumsmuffinform. Fordel dejen heri.
  4. Bag i ca. 20 minutter. Lad kagerne køle helt af.
  5. Pisk smør kakao og flormelis sammen til det ligner krummer. Pisk herefter flødeosten i. Pisk det ved høj hastighed indtil det lysner og holder formen. Tilsæt evt. mere flormelis, hvis det ikke holder formen godt nok (dette er kun relevant, hvis du vil sprøjte frostingen på).
  6. Pynt de kolde cupcakes med frosting. Pynt evt. med revet hvid chokolade.

9 comments

  1. Åh, det er længe siden jeg har besøgt din blog, fordi jeg ikke har kunne få den til at fungere på min blogroll – men hvor er den blevet flot 🙂
    Eneste minus er det her kommentarsystem, som jeg altså BARE ikke kan forstå. Hvorfor kan man ikke bare bruge sin Blogger-konto? Øv.
    Og så vil jeg tilføje, at de ser overdådigt lækre ud, de cupcakes du her har lavet!

    1. Så velkommen tilbage da – du har været savnet 😀
      .. Mht. kommentarsystemet har jeg lige svaret det andet sted 🙂 … og mht. cupcakes’ene er det også de bedste chokoladecupcakes jeg har bagt til dato – bedre end de andre også rigtig gode chokoladecupcakes jeg plejer at bage 😀 Frosting lavet på flødeost slår altså til enhver tid frosting på smør efter min helt ydmyge mening!

  2. Lækker opskrift !

    1. Mange tak 🙂 Det er også meget nær min yndlings-cupcakeopskrift 😉

      1. Kan man lave dem med frosting om aftenen og bruge dem dagen efter uden de bliver tørre og kedelige??

        1. Ja, det skulle jeg mene. Så længe du sørger for at dække dem til – ellers kan du godt danne en slags “skorpe”, som dog ikke nødvendigvist smager dårligt, men i hvert fald virker mindre frisk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *